Pancar çiftçisine bayram öncesi avans ödenecek

Pancar çiftçisine bayram öncesi avans ödenecek -Muş Şeker Fabrikası Müdürü Aytekin: Şeker pancarı üreticilerine, 16 Ekimde üçüncü nakdi söküm avansı ödemeye başlayacağız


MUŞ (A.A) - Muş Şeker Fabrikası Müdürü Ramazan Aytekin, şeker pancarı üreticilerine, 16 Ekimde üçüncü nakdi söküm avansı ödemeye başlayacaklarını söyledi.
     Aytekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eylül ayında alım yaptıkları şeker pancarına karşılık, üreticilere 4 milyon 100 bin lira tutarında avans ödeyeceklerini bildirdi.
     Önceden 17 milyon 500 bin lira avans ödediklerini, bu avansla toplam 21 milyon 600 bin lira avans ödemiş olacaklarını ifade eden Aytekin, şöyle konuştu:
     24 Eylülde pancar alımına başladık ve 5 Ekimde üretime geçtik. Fabrikada işleyeceğimiz 300 bin ton pancarından 42 bin ton kristal şeker, 12 bin ton melas ve 85 bin ton yağ küspesi üretmeyi hedefliyoruz. Geçen yıl yaşadığımız olumsuz kış şartlarını da düşünerek, çiftçilerimizin pancarı bir an önce sökmesini istiyoruz. Bu hem çiftçi hem de fabrikamızı büyük ölçüde rahatlatacak. Çiftçilerimiz pancarları her zaman olduğu gibi temiz ve yapraksız getirmesini istiyoruz. Temiz ve baş kesimi yapılmış pancar, fabrikamızın geleceği açısından çok önemli. Çünkü fabrikada işlenen kirli ve çamurlu pancarlar, makinelerimizde arızaya sebebiyet veriyor. Ayrıca ekonomiye de büyük zarar veriyor.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Pancar çiftçisine bayram öncesi avans ödenecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER