Pankobirlik Genel Başkanı Konuk:

Pankobirlik Genel Başkanı Konuk: Hollandalıların, Konyanın tarım arazisinden daha küçük bir alanda gerçekleştirdiklerini bu bereketli topraklarda başarmak, bu toprakların sahipleri için ulaşılması zor bir hayal olmamalıdır


KONYA (A.A) - Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, Hollandanın tarımsal arazide elde ettiği başarıyı Konya Ovasında gerçekleştirmenin hayal olmaması gerektiğini söyledi.
     Konuk, yaptığı açıklamada, Konya Ovasının bugün ürettiğinden kat kat fazlasını üretebilecek potansiyele sahip olduğunu ifade etti.
     Hollandanın dünyanın en büyük tarım ürünleri ihracatçıları arasında ABD ve Fransadan sonra üçüncü sırada yer aldığı belirten Konuk, Hollandanın sadece tarımsal alanda elde ettiği başarıyla kalmadığını, yaklaşık 4 milyon büyükbaş, 1,5 milyon koyun ve keçiyi besleyip yılda 11,5 milyon ton da süt üretebildiğini dile getirdi.
     Süt ve et ürünleri ihracatında dünyadaki lider ülkelerden biri olan Hollandanın ürettiği tarımsal ürünlerin yüzde 60ını ihraç ettiğini aktaran Konuk, Konyanın öncelikli olarak pancar şekeri teknolojisi üssü olduğunu belirtti.
     Şimdi de şekerli, unlu mamuller ve çikolata üretiminde üs olmaya hazırlandıklarını söyleyen Konuk, on milyarlarca dolarlık katma değerin Konyada kalması için tarlada üretileni gıda sanayinde de işlemek istediklerini ifade etti.
     Biz bu bereketli topraklarda Hollandanın ürettiğinden daha fazlasının üretilebileceğini biliyoruz diyen Konuk, şunları kaydetti:
     Tahıl ambarı Konyayı hayvancılığıyla, süt ve et ürünleriyle, unlu ve şekerli mamulleriyle, çikolatası, gofreti, bisküvisi, patatesi, yağıyla dünyanın gıda başkentleri arasına sokmak istiyoruz. Hollandalıların, Konyanın tarım arazisinden daha küçük bir alanda gerçekleştirdiklerini bu bereketli topraklarda başarmak, bu toprakların sahipleri için ulaşılması zor bir hayal olmamalıdır. Bu iddiaya sahip olmak, bu iddiayı gerçekleştirmek, bu toprakların sahipleri için mecburiyettir.
    
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Pankobirlik Genel Başkanı Konuk: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER