Parası için yaşlı eşini öldürtmek istedi

Parası için yaşlı eşini öldürtmek istedi -İzmirde 80 yaşındaki eşini parası için öldürtmek istediği iddia edilen kadın ile ona yardım ettiği öne sürülen 6 kişi gözaltına alındı


İZMİR (A.A) - İzmirde 80 yaşındaki eşini parası için öldürtmek istediği iddia edilen kadın ile ona yardım ettiği öne sürülen 6 kişi gözaltına alındı.
     İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, Bornovanın Çamdibi semtinde yaşayan Yusuf Çnin (80) bir otomobildeki kişilerce Çamkule semti 4730/2 Sokakta parasının gasp edilmesi üzerine çalışma başlattı.
     Çevresindeki güvenlik kameralarından otomobilin marka ve modelini tespit eden polis ekipleri, yaklaşık 400 araç taradıktan sonra zanlıların kullandığı otomobili tespit etti.
     Daha sonra düzenlenen operasyonda Gaziemirdeki bir firmadan söz konusu aracı kiralayan G.B. (25) ile M.Ç. (20), T.G. (25) ve F.G. (23) yakalandı.
     Olayı gören vatandaşların, yaşlı adamın eşi Ş.Çnin (54), otomobille olay yerine gelen zanlılarla görüştüğünü söylemesi üzerine, Ş.Ç. de gözaltına alındı.
     Emniyette şüpheli G.Bnin verdiği ifade ile cinayet planı ortaya çıktı. G.B. ifadesinde, Ş.Çnin, ilerlemiş yaşı dolayısıyla 2 yıl önce kısa sürede ölür düşüncesiyle evlendiği eşinin eceliyle ölmemesi üzerine parasına ve mal varlıklarına sahip olabilmek için çeşitli planlar yaptığını ileri sürdü.
     Bu amaçla Ş.Çnin, eşi Yusuf Çnin içeceklerine yüksek dozda cinsel gücü artırıcı ilaç ve uyuşturucu hap attığını ancak yaşlı eşine bir şey olmadığını anlatan G.B, Ş.Çnin daha sonra yine oğlu ve damadıyla eşini öldürmek için planlar yaptığını bildirdi.
     G.B, Ş.Çnin son olarak eşini öldürmesi için kendisine 50 bin lira teklif ettiğini, bunu kabul etmemesi halinde yakınlarına zarar vereceğini söylediğini öne sürdü.
     Tehdit edilince Gaziemirden kiraladığı araçla beraberindeki M.Ç, T.G, ve F.G. ile camiden çıkan Yusuf Çnin yanına giderek, otomobile binmeye ikna ettiğini ve yaşlı adamı Çamkule semtine götürdüklerini ifade eden G.B, 400 lirasını aldıkları Yusuf Çnin bu sırada araçtan inerek kaçtığını, kendilerinin de çevrede başkalarının olması nedeniyle olay yerinden uzaklaştıklarını anlattı.
     G.Bnin ifadesi doğrultusunda Ş.Çnin oğlu Y.Ö. ile damadı C.G. de gözaltına alındı.
     Yusuf Çnin, Almanya ve Türkiyeden emekli maaşı aldığı, ilk eşinin 2008 yılında vefat etmesinin ardından, 2011 yılında komşularının tavsiyesiyle Ş.Ç. ile evlendiğini, Ş.Çnin yaşlı adamdan daha önce vekalet alarak, bankadaki yaklaşık 250 bin lirasını 1,5 ay içerisinde çektiği ve bu parayla oğlu Y.Ö. (29) ile damadı C.Gye (38) otomobil, yaşlı adamın ölmesinden sonra yaşamayı planladığı ev için de çeşitli eşyalar aldığı ve kızının borçlarını ödediği iddia edildi.
    
     Muhabir: Halil Şahin / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Parası için yaşlı eşini öldürtmek istedi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER