Pariste 3 kadının öldürülmesi

Pariste 3 kadının öldürülmesi -Milletvekilleri Ahmet Türk ile Aysel Tuğluk olayı kınadı


DİYARBAKIR (A.A) - Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk ile Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, Fransanın başkenti Pariste, terör örgütü PKKya yakınlığıyla bilinen Kürdistan Enformasyon Bürosunda 3 kadının öldürülmesini kınadı.
     Milletvekilleri Türk ve Tuğluk tarafından yapılan yazılı açıklamada, Sakine Cansız, Fidan Doğan ile Leyla Söylemezin katledilmesinin nefretle kınandığı belirtildi.
     Kürt kadın siyasetçilerine yönelik bu saldırı, aynı zamanda Kürt kadınının özgürlük mücadelesine yönelik bir katliamdır denilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     21. Yüzyılda Kürt halkının bu tarz yöntemlerle özgürlük isteminden vazgeçmeyeceğini herkesin çok iyi bilmesi gerekir. Nihayetinde Kürt halkı siyasetçisiyle, aydınıyla, yazarıyla bir bütün olarak bugüne kadar direnmiş ve bu uğurda canı pahasına olsa da özgürlük arayışından vazgeçmemiştir. Bu tarz yöntemlerle Kürt siyasetçilerini, aydın ve yazarlarını susturmayı düşünenler, bu halkın direniş dolu tarihine bakmalıdırlar. Bu katliam, Avrupanın ortasında bile Kürt halkına vahşet uygulandığını ortaya koyuyor. Fransa başta olmak üzere Avrupa devletleri bu katliam karşısında tutumunu belirlemeli ve katliamı hiçbir kuşkuya yer bırakmayacak bir şekilde açığa çıkarması gerekmektedir. Hayatını halkının geleceğine adamış bu üç değerli Kürt kadın siyasetçinin anıları önünde saygıyla eğiliyor ve Kürt halkının başı sağ olsun diyoruz.
    
     Muhabir: Nail Kadırhan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Pariste 3 kadının öldürülmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER