Pariste 3 kadının öldürülmesi

Pariste 3 kadının öldürülmesi -BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan: -Bu saldırı, başlayacak barış sürecini baltalamaya yöneliktir


DİYARBAKIR (A.A) - BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Pariste 3 kadının öldürülmesiyle ilgili olarak, Bu saldırı, başlayacak barış sürecini baltalamaya yöneliktir dedi.
     BDP Bağlar İlçe Başkanlığı önünde toplanan ve aralarında BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğanın da bulunduğu grup, Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemezin Fransanın başkenti Pariste öldürülmesini protesto etti.
     Ellerinde, saldırıda yaşamını yitiren 3 kadının fotoğraflarını taşıyan grup, Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevine kadar yürümek istedi. BDP milletvekili Aydoğan ve BDP İl Başkanı Zübeyde Zümrütün emniyet yetkilileriyle yaptıkları görüşmenin ardından, grubun yürüyüşüne izin verildi.
     Grup, geniş güvenlik önlemleri altında Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi önüne kadar yürüdü.
     Burada basın açıklaması yapan Aydoğan, acı ve öfkelerinin büyük olduğunu belirterek, katliamı lanetlediklerini söyledi. Özgürlüğe sevdalı sivil ve savunmasız 3 kadın siyasetçinin hedef seçilmesinin tesadüf olmadığını ileri süren Aydoğan, şöyle dedi:
     Katliamı planlayanlar, bundan birden fazla sonuç almayı hedeflemişlerdir. Katliamı planlayanlar PKKnın kurucusu sayın Öcalanın arkadaşı yoldaşı olan Sakine Cansızı katletmekle, sayın Öcalana bir mesaj vermek istemişlerdir. Demişler ki Siz İmralıda çözüm için barış için bir çaba sarf edemezsiniz. Eğer sarf ederseniz bunun karşılığı, sizin arkadaşlarınızın katliamı olacaktır. Katliamı gerçekleştirenlerin Türkiyede Kürt sorununun çözümünü ve barışı istemeyen güçler olduğu elbette ki aşikardır. Bize göre bu katliam, bu saldırı başlayacak barış sürecini baltalamaya yönelik bir katliamdır. Barışa ve çözüme kurşun sıkılmıştır.
     Yapılan konuşmaların ardından grup dağıldı.
    
     Muhabir: İbrahim Yakut - Aziz Aslan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Pariste 3 kadının öldürülmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER