Pariste 3 kadının öldürülmesi

Pariste 3 kadının öldürülmesi -AK Parti Grup Başkanvekili Aydın: -Olayın ne şekilde, nasıl, kim tarafından yapıldığı ancak yapılacak soruşturma sonucunda ortaya çıkacaktır


ADIYAMAN (A.A) - AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Pariste 3 kadının öldürülmesine ilişkin, Olayın ne şekilde, nasıl, kim tarafından yapıldığı ancak yapılacak soruşturma sonucunda ortaya çıkacaktır dedi.
     Adıyamanda bazı sivil toplum kuruluşlarını ziyaret eden Aydın, AA muhabirine gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
     Pariste 3 kadının öldürülmesiyle ilgili düşüncelerini dile getiren Aydın, Olayın ne şekilde, nasıl, kim tarafından yapıldığı ancak yapılacak soruşturma sonucunda ortaya çıkacaktır. Öncelikle olayın Fransada gerçekleşmesinden dolayı birinci derecede Fransayı ilgilendirir. Şimdi konuşacağımız her şey afaki şeyler diye konuştu.
     PKKnın kendi içerisinde bir hesaplaşması mıdır- Aynı şekilde devam eden süreci baltalamak amacıyla mı yapılmıştır- Başka bir derin yapı mı var işin içerisinde- diyen Aydın, bunların ancak soruşturmanın derinlemesine yürütülerek, neticelendirilmesine bağlı olarak ortaya çıkacağını ifade etti.
     Olayın İmralı ile yapılan görüşmeleri ve barış sürecini etkileyip etkilemeyeceği sorusu üzerine Aydın, sürecin etkilenmeyeceğini vurgulayarak, bu tür provokatif eylemlerin daha önce de yapıldığını hatırlattı.
     Süreci baltalamak için bundan sonraki dönemlerde de provokatif eylemlerin olabileceğine işaret eden Aydın, şöyle devam etti:
     Bu süreci baltalamak adına bundan sonraki dönemlerde provokatif eylemler olabilir mi, olabilir. Fakat Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti bu dönemde bu sorunu bitirmek adına bütün gayretleri ortaya koyuyor. Bir taraftan en etkili şekilde son terörist kalmayıncaya kadar terörle mücadelesini etkin ve kararlılıkla yürütüyor. Öbür taraftan da demokratikleşme sürecini en iyi şekilde hukuk devleti sınırları içerisinde kalarak yürütüyor. Dolayısıyla terör sorununun bitirilmesi noktasında gayretlerimizi sürdüreceğiz. Provokasyonlara hiç kimse gelmez diye ümit ediyorum.
     Aydın, barış sürecinin sonlandırılmasının birilerinin işine gelmediğini ve terörden beslenen çevrelerin olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
     Terörün bitirilmesinden rahatsız olanlar da olabilir. Çünkü terörden beslenen kesimler var. Bundan siyasi rant sağlayanlar var. Uyuşturucu ticareti yapanlar var. Silah ticareti yapanlar var. Terörü dışardan taşeron olarak kullanan yabancı güçler var. Dolayısıyla bu terörün bitmesini istemeyen kesimler de var ama bunlara inşallah pirim vermeyeceğiz. Terörün bitmesi noktasındaki gayretlerimizi sürdüreceğiz ama öbür taraftan terörle mücadeleye da devam edeceğiz.
    
     Muhabir: Mehmet Fatih Aslan / Hakan Furkan / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Pariste 3 kadının öldürülmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER