Parklarda yüzde 60 su tasarrufu

Parklarda yüzde 60 su tasarrufu


KAYSERİ (A.A) - Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, yeşil alanların yapımına ve bakımına özen gösterirken, yüzde 60a varan oranda tasarruf sağlayan sulama sistemlerini geliştirip yaygınlaştırdıklarını söyledi.
     İsrafsız Belediye anlayışıyla hizmet verdiklerini belirten Yıldız, Kayseride yaz, aşırı sıcak ve kurak geçtiği için yeşil alanların bakımının ve sulamasının etkili şekilde yapılması gerekiyor. 2 saatlik bir aksama dahi yeşil alanın sıcaktan ve susuzluktan zarar görmesine neden oluyor. Bu nedenle park ve yeşil alanların bakım ve sulamasına özen gösteriyoruz dedi.
     Yıldız, sıcaklığın 40 dereceye ulaştığı zamanlarda yeterli sulama yapılırken, suyun da israf edilmemesi için iş gücü, zaman ve su tasarrufu sağlayan sulama sistemi geliştirip yaygınlaştırdıklarını kaydetti.
     Yeşil alanlara otomatik fıskiye sistemi kurduklarını ifade eden Yıldız, zamanı, iş gücünü ve kaynakları daha verimli değerlendirirken, hem etkili sulama yapıldığını hem de su kaynaklarından yüzde 60ı bulan oranlarda tasarruf sağlandığını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Hakan Can Şahin
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Parklarda yüzde 60 su tasarrufu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER