Patates üreticilerine destek ödenmesi

Patates üreticilerine destek ödenmesi


BİTLİS (A.A) - Ahlat Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nihat Keskin, dondan zarar gören patates üreticilerine destek ödemesi yapılacağını söyledi.
     Keskin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kaydı bulunan ve don nedeniyle zarar tespiti yaptıran çiftçiye, dekar başına 200 TL. hibe yapılacağını belirtti.
     Uygulama hakkında bilgi kirliliği oluştuğunu ifade eden Keskin, bu amaçla özellikle çiftçiyi aydınlatma gereği duyduklarını kaydetti.
     Keskin, şöyle konuştu:
     Geçtiğimiz yıl kasım ayında yaşanan don nedeniyle, patates üreticilerinin büyük çoğunluğu zarar gördü. Dondan zarar gören patates üreticilerini desteklemek amacıyla, Bakanlar Kurulunun kararı 06.06.2012 tarih ve 28315 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre kamu tüzel kişileri hariç, ÇKSye kayıtlı ve 2011 yılı sonlarında yapılan hasar tespitlerinde, patateslerinde yüzde 30 ve üzerinde don zararı tespit edilen, icmallerde adı geçen çiftçilere, dekar başına 200 TL hibe desteği ödemesi yapılacak. Talimat gereği bundan sonra yeni tespit yapılması söz konusu değildir.
     Hibe desteği ödemesi başvurularının Ahlat Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne yapıldığını açıklayan Keskin, çiftçilenin 6 Temmuz tarihine kadar destek ödemelerine başvurabileceğini, bu tarihten sonraki başvuruların geçersiz olacağını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir : Oktay Bayar
     Yayıncı : Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Patates üreticilerine destek ödenmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER