Patateste deneme üretimi yüzleri güldürdü

Patateste deneme üretimi yüzleri güldürdü


YOZGAT (A.A) - Sorgun Ziraat Odası tarafından deneme amaçlı Babalı köyüne ekilen patates bitkisinden elde edilen verim yüzleri güldürdü.
     Sorgunda ürün çeşitliliğini artırmak ve üreticiye yeni geçim kapıları açmaya yönelik çalışmalar kapsamında 5 dönümlük alana ekilen patatesten beklenilenin üzerinde verim alındı.
     Sorgun Ziraat Odası Başkanı Hacı Tuzlacık, yaptığı açıklamada, oda olarak ilk kez bu yıl deneme amaçlı patates ektiklerini ifade ederek, şunları kaydetti:
     Babalı köyünden bir çiftçimizin tarlasına odamızın ortaklığıyla bu ekimi gerçekleştirdik. Ziraat mühendislerimizde çiftçimize yardımcı oldular. 5 dönümlük alana 2.5 ton patates tohumu diktik ve yaklaşık 10 ton civarında bir ürün kaldırdık. Bu deneme amaçlı bir ekimdi. Yetiştirdiğimiz patatesler çok kaliteli ve çok lezzetli. Ev hanımlarımızın tam istediği lezzette. Önümüzdeki yıl daha geniş bir alanda patates ekimini sürdürmeyi düşünüyoruz. Konuya ilişkin çiftçilerimize de ayrıca eğitimler düzenleyeceğiz. Önümüzdeki yıl çiftçimiz daha çok para kazanabilecek.
     Tuzlacık, bu yıl hasadı yapılan patatesten 5 bin liraya yakın bir kazanç sağlamayı planladıklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Şahin Özmen / Ömer Sarı / Hakan Can Şahin
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Patateste deneme üretimi yüzleri güldürdü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER