Pazaryerindeki Karaelmalı Deresi ıslah edilecek

Pazaryerindeki Karaelmalı Deresi ıslah edilecek


BİLECİK (A.A) - Pazaryeri ilçesinde, Karaelmalı Deresinin taşkın koruma ıslahı projesi onaylandı.
     Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, AA muhabirine, olası su baskınlarına karşı Karaelmalı Deresinin taşkın koruma programına alınması amacıyla Devlet Su İşleri (DSİ) Eskişehir 3. Bölge Müdürlüğüne başvurduklarını söyledi.
     Kentte kanalizasyon amacıyla kullanılan iki deşarj noktası bulunduğunu belirten Yalçın, şöyle konuştu:
     Çevreyi kirleten ve ağır kokular oluşturan deşarj noktalarından biri, Çarşı Mahallesinde bulunmaktaydı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığından alınan hibeyle 2010 yılında 250 metrelik bölümü kapatılmıştı. Diğer deşarj noktası ise Yüzbaşı Mahallesinde bulunan Karaelmalı Deresidir. Yıl içinde herhangi bir sel felaketine karşı derenin ıslahı için DSİ Eskişehir 3. Bölge Müdürlüğüne müracaat ettik. DSİ teknik elemanları tarafından projesi çizildi. Belediye imar sınırları içinde kalan yaklaşık 600 metrelik bölümün taş kaplama sistemiyle ıslahına karar verildi. Bu çalışmalar yapılırken biz de bu noktaya akan kanalizasyon borularını yenileyerek, çevreyi tehdit eden kötü kokuların bertaraf edilmesi için sağlıklı bir şekilde kapatmayı düşünüyoruz.
     Yalçın, ıslah çalışması için bu ay ihale düzenlenmesi ve gelecek yıl çalışmalara başlanmasının planlandığını dile getirerek, proje tamamlandığında kentin su baskınlarına karşı daha hazırlıklı duruma geleceğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: İbrahim Öztosun / Muhsin Arslan
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Pazaryerindeki Karaelmalı Deresi ıslah edilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER