Pegasus Airlines PWA Windsurf Dünya Kupası

Pegasus Airlines PWA Windsurf Dünya Kupası -Tanınmış rüzgar sörfçülerinin mücadele edeceği şampiyona, 27 Ağustosta Alaçatıda başlayacak


İZMİR (A.A) - Pegasus Airlines PWA Windsurf Dünya Kupası 5. ayak slalom yarışları 27 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında Çeşmeye bağlı Alaçatıda yapılacak.
     Dünyanın slalom dalında önde gelen rüzgar sörfçülerinin mücadelesine sahne olacak şampiyona ile eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek Pegasus Surf&Sound festivalinin tanıtımı, Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Türkiye Yelken Federasyonu Asbaşkanı Neylan Günay, Pegasus Airlines Genel Müdürü Sertaç Haybat, Sportworks Ajans Başkanı Kutlu Torunların katılımıyla Alaçatada yapıldı.
     Neylan Günay, federasyon olarak sporcu sayısının artması için altyapı çalışmalarına önem verdiklerini belirterek, Pegasusun, Windsurf Ligi ve Dünya Kupası organizasyonuna sağladığı uzun süreçli sponsorluk sayesinde, sporcuların tecrübelerini artırma imkanı bulduğunu söyledi.
     Sertaç Haybat da, 6 yıl önce Türkiye Yelken Federasyonu, Alaçatı Belediyesi ve bu konuda deneyimli Sportworks önderliğinde şampiyona sponsoru olarak çıktıkları yolda, bu sene de dünya kupasına 6. kez ev sahipliği yapacaklarını anımsattı.
     Haybat, İzmir uçuşlarına başladığımız 2006 yılından kısa bir süre sonra Alaçatıda yapılan Windsurf Dünya Kupası gibi büyük bir organizasyona sponsor olduk. Verdiğimiz bu destek ve misafirlerimize sunduğumuz uygun fiyatlar ile bir yandan İzmirdeki misafir trafiğimiz yılda ortalama yüzde 34 oranında, yani sektörün 2.6 katı artarken PWA Windsurf Dünya Kupası organizasyonu da her geçen yıl büyüyerek ve bölge için önemini arttırarak gelişti dedi.
     Muhittin Dalgıç ise şampiyona ile ilçenin adının dünyada bilinirliğinin arttığını ve sörf dünyasındaki sağlam bir yere geldiğini söyledi.
    
     -En iyilerin rüzgarla dansı-
    
     PWA Windsurf Dünya Kupasının 5. ayak slalom yarışları, dünyanın en iyi rüzgar sörfçülerinin mücadelesine sahne olacak. Alaçatıda 27 Ağustosta başlayacak ve 1 Eylülde düzenlenecek ödül töreni ile sona erecek yarışlara, erkeklerde Björn Dunkerbeck, Antoine Albeau, Julien Quentel ve Micah Buzianis ile kadınlarda da Karin Jaggi, Valerie Arrighettinin de aralarında bulunduğu 30 ülkeden 64ü erkek 24ü kadın toplam 88 sporcu katılacak.
     Türkiyeden de milli sörfçüler Bora Kozanoğlu, Ertuğrul İçingir, Lena Aylin Erdil, Çağla Kubat ve Dilara Uralp gibi isimler, 55 bin avroluk ödül için mücadele edecek.
     Slalom dalında toplam 7 ayaktan olaşan ve ilk ayağı 19 Nisanda İtalyada başlayan PWA Windsurf Dünya Kupasında şampiyon, 30 Kasım-7 Aralık tarihlerinde Wietnamda yapılacak son yarışlarla belirlenecek.
     Bugüne kadar yapılan 4 ayak yarışlar sonucunda erkekler slalomda Björn Dunkerbeck, kadınlar slalomda ise Karin Jagginin ilk sırada yer aldığı şampiyonada, Türk sporcular ise kadınlarda Lena Aylin Erdil üçüncü, Çağla Kubat beşinci, erkeklerde de Bora Kozanoğlu ise 27. sırada bulunuyor.
     Öte yandan, şampiyona ile eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek Pegasus Surf&Sound Festivali ile yarış izleyicilerine sörf yarışlarının yanı sıra farklı aktivitelere katılma imkanı sunulacak.
     Bu kapsamda sörf sporu ile daha önce tanışmamış izleyicilere simülatörle bu heyecanı yaşama imkanını sunulacak.
    
     Muhabir: Halil Şahin / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Fatih Ferhat Sürmeli
<< Önceki Haber Pegasus Airlines PWA Windsurf Dünya Kupası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER