Pertek Feribotu suya indirildi

Pertek Feribotu suya indirildi


TUNCELİ (A.A) - Pertek Belediye Başkanı Kenan Çetin, Pertek Feribotunun büyütme çalışmalarının tamamlanarak suya indirildiğini ve test çalışmalarına başlandığını bildirdi.
     Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Pertek ilçesi ile Elazığ arasında bulunan Keban Baraj Gölü üzerinde yük ve yolcu taşıyan, belediyeye ait Pertek Feribotunun mart ayında karaya çekilerek başlanılan büyütme ve modernizasyon çalışmasının tamamlandığını söyledi.
     Feribotun yaklaşık 3 ayda büyütüldüğünü ve modern bir görünüme kavuştuğunu dile getiren Çetin, suya indirilip test çalışmalarına başlandığını ifade ederek, 1974 yılında Keban Barajının su tutmaya başlaması ve tarihi Singeç Köprüsünün baraj suları altında kalması ile bu tarihten itibaren Pertek ilçesi ve Elazığ arasında ulaşım feribotlarla sağlanıyor. Şu anda biri belediyemize ait ikisi de özel olmak üzere üç adet feribot yük ve yolcu taşıyor. Elazığ iline en kestirme yol ilçemiz üzerinden geçiyor. Bu nedenle sürekli artan araç trafiğini karşılamak için mart ayında feribotumuzu Elazığ tarafındaki iskelede karaya çekerek 1 milyon 800 bin liraya büyüttük. Eski feribotumuz 25-30 araç taşıyabiliyordu, yeni feribotumuz 70 araç taşıma kapasitesine sahip. Feribotumuz suda, test çalışmaları devam ediyor. Kısa sürede bu testleri tamamlayarak hizmete alacağız dedi.
    
     Muhabir: Haydar Toprakçı
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Pertek Feribotu suya indirildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER