Peru parasıyla dolandırıcılık yapan kişi tutuklandı

Peru parasıyla dolandırıcılık yapan kişi tutuklandı -Eskişehirde yaşlı bir adama yardım etme bahanesiyle değeri düşük Peru parasını yüksek değerden göstererek dolandırıcılık yapan kişi tutuklandı


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehirde yaşlı bir adama yardım etme bahanesiyle değeri düşük Peru parasını yüksek değerden göstererek dolandırıcılık yapan kişi tutuklandı.
     Eskişehirde M.A. (36), yardım etmek bahanesiyle Ü.Anın (84) yanına gelerek, yardım için yanında Türk Lirası bulunmadığını, isterse Peru parası verebileceğini söyledi. M.Anın teklifini kabul eden Ü.A, aldığı Peru parasının bir kısmını karşılığında M.Aya Türk Lirası verdi. Daha sonra aldığı paranın değerinin düşük olduğunu anlayan Ü.A. polise şikayette bulundu.
     Olay yeri ve çevrede bulunan güvenlik kameralarını izleyen emniyet güçleri daha önceden de çeşitli illerde aynı yöntemle 27 yaşlı vatandaşı dolandırdığı tespit edilen M.Ayı bir restorantta yakalanarak gözaltına aldı. M.Anın yapılan üst aramasında seri numaraları aynı, değeri düşük Peru paraları ele geçirildi.
     M.A. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Eskişehir H Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.
    
     Muhabir: Fatih Doğan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Peru parasıyla dolandırıcılık yapan kişi tutuklandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER