Petlastan Çankırı lastik fabrikası açıklaması

Petlastan Çankırı lastik fabrikası açıklaması


KIRŞEHİR (A.A) - Petlasın sahibi Abdülkadir Özcan AŞnin, ikinci lastik fabrikasını Çankırıda kurumayı planlamasında ekonomik ve sosyal imkanların etkili olduğu belirtildi.
     Abdülkadir Özcan AŞden yapılan yazılı açıklamada, Kırşehirin en büyük sanayi kuruluşu olan Petlas AŞnin Çankırıya Japon ortağı Sumitomo Rubber Industries ile birlikte yeni bir lastik fabrikası kurulmasının kararlaştırıldığı ifade edildi.
     Bu yatırımla ilgili, Kırşehirli siyasetçilerin ve yerel yöneticilerin gerekli ilgiyi göstermedikleri ve arsa tahsisi yapılmadığı gibi nedenlerden dolayı bu yatırımın Kırşehire yapılmadığı ve Çankırıya gittiği şeklinde yanlış anlaşılmaların olduğu vurgulanan açıklamada, Yatırım yeri seçiminde etken faktörleri kamuoyu ile paylaşarak, gereksiz spekülasyonları önlemek, yapılan haksızlığı gidermek ve kamuoyunu doğru bilgilendirmek için bu bülten hazırlanmıştır denildi.
     Yatırım yeri seçilirken Kırşehirin öncelikli olarak değerlendirildiği bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     Japon firma yetkilileri defalarca Kırşehire gelerek çok boyutlu araştırmalar yapmış ve aşağıdaki nedenlerden dolayı fabrika yatırımı Kırşehire yapılamamıştır. Kırşehir Organize Sanayi Bölgesinde asgari 1 milyon metrekare tek parça fabrika alanı bulunmaması, Çankırı Şabanözü ilçesinde fabrika yapılacak olan organize sanayi bölgesinin Ankara Esenboğa Havalimanına 33 kilometre mesafede olması, yatırım bölgesinin Ankaraya yakın olmasından dolayı nitelikli ve yabancı dil bilen personel istihdamının kolay temin edileceğinin düşünülmesi, Kırşehirde yabancıların ilgi duyduğu sosyal faaliyetlerin yetersiz olması ve Japon yetkililerin ve mühendislerin aileleri ile fabrikaya çok yakın olan Ankarada kalacak olması, yatırım teşvikinde Çankırının 5, Kırşehirin 4. grupta yer alması ve yatırımın Çankırı Şabanözü Organize Sanayi Bölgesinde yapılacak olmasından dolayı, bir üst bölge olan 6. Bölge teşviklerden yararlanılacak olması yatırımda etkili olmuştur.
    
     Yayıncı: Abdullah Yıldız
<< Önceki Haber Petlastan Çankırı lastik fabrikası açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER