Polis, kontör dolandırıcılarına karşı uyardı

Polis, kontör dolandırıcılarına karşı uyardı -Hiçbir Polis, Savcı ve Kamu Görevlisi sizi arayarak para veya değerli bir şey talep etmez


BOLU (A.A) - Bolu İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri vatandaşları kontör dolandırıcılarına karşı uyardı.
     Bolu İl Emniyet Müdürlüğünce yapılan açıklamada, geleneksel suç türlerinin gelişen teknolojiyle birlikte değişim gösterdiğini belirtilerek, dolandırıcılığın da bu süreçte değişim gösteren bir suç türü olduğu bildirildi.
     Özellikle cep telefonlarının yaygın olarak kullanıldığı Türkiyede dolandırıcıların, vatandaşları cep telefonlarıyla arayarak, kendilerini polis veya savcı olarak tanıtıp, vatandaşlardan terör örgütü ile bağlantılı olduklarını iddia edip korkutarak para talep ettiklerine yer verilen açıklamada, farklı firmaların promosyon amaçlı yaptığı kampanyaları konu alan ödüller kazanıldığı şeklinde kontör yada para talebinde bulunulduğu ifade edildi.
     Vatandaşların dolandırıcılara karşı dikkatli olmasının gerektiği kaydedilen açıklamada, şöyle devam etti:
     Adli mercilerimiz ve kolluk kuvvetlerimiz (Polis ve Jandarma) hiçbir şekilde vatandaştan para ve değerli bir şey talep etmezler. Operasyonel bir faaliyet içerisine halkımız hiçbir şekilde dahil edilmez. Halkımızın herhangi bir konu ile ilgili bilgisine ihtiyaç duyulduğunda, telefonla ulaşılsa bile muhakkak suretle ya şahsın ikametinde, iş yerinde ya da polis, jandarma karakolunda yüz yüze görüşülür. Vatandaşlarımız dolandırıcıların sıklıkla kullanmış olduğu yöntemler olan hesabınızda bloke var,hesabınızdan terör örgütüne havale yapılmış, terör örgütü hesabınıza ulaşmış gibi cümlelere itibar etmemeli, hiç kimseye kimlik bilgileri, TC kimlik numaraları, hesap numaraları ve banka kartı şifrelerini vermemelidir. Hiçbir polis, savcı ve kamu görevlisi sizi arayarak para veya değerli bir şey talep etmez. Bu amaçla arandığınızda derhal telefonu kapatıp 155i arayınız.
    
     Muhabir: Zafer Göder
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Polis, kontör dolandırıcılarına karşı uyardı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER