Portföy B ve C şeker fabrikaları

Portföy B ve C şeker fabrikaları özelleştirilmesinin iptali -Şeker-İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Murat: -Sayın Başbakan Özelleştirme Yüksek Kurulu kararıyla bu süreci iptal etmiştir. Biz umuyoruz ki, bundan sonra daha güzel gü


MALATYA (A.A) - Şeker-İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Murat, Başbakanlık Özelleştirme Yüksek Kurulunun Portföy B ve C şeker fabrikaları özelleştirme kararının iptaline ilişkin, Sayın Başbakan Özelleştirme Yüksek Kurulu kararıyla bu süreci iptal etmiştir. Biz umuyoruz ki, bundan sonra daha güzel günler bizi bekliyor dedi.
     Murat, sendika binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, 14 Eylül 2011 tarihinde özelleştirme ilanıyla Portföy B ve C grupları şeker fabrikaları için ihaleye çıkıldığını, 29 Kasım 2011de sonuçlanan ihaleye göre Malatya Şeker Fabrikasının da içinde bulunduğu Portföy B grubunu Kolin-Limak ortaklığının 266 milyon dolara aldığını hatırlattı.
     İhaleyle ilgili ciddi anlamda bir mücadele verildiğini dile getiren Murat, Bu mücadelenin sonunda bugün müjdeli haberi almış bulunuyoruz. Özelleştirme Yüksek Kurulu kararıyla satılan Portföy B ve C gruplarındaki 10 fabrikanın ihalesi Sayın Başbakanımızın duyarlı davranışından dolayı iptal edildi dedi.
     Başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, kendilerine destek veren AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AK Parti, CHP ve MHP İl Başkanları ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerine teşekkür eden Murat, Sayın Başbakan Özelleştirme Yüksek Kurulu kararıyla bu süreci iptal etmiştir. Biz umuyoruz ki, bundan sonra daha güzel günler bizi bekliyor diye konuştu.
     Çiftçilerin de fabrikalarına sahip çıkarak pancar ekmelerini isteyen Murat, fabrikalarının Malatya ekonomisi, çiftçisi için önemli bir kurum olduğunu vurguladı. Bu yıl önlerindeki en büyük sıkıntılardan birinin Türkiyenin kaba yem açığı olduğunu belirten Murat, Türkiyede 26 milyon ton kaba yem açığı bulunduğunu kaydetti.
     Fabrikanın yeni kampanya döneminin başladığını ifade eden Murat, yaklaşık 60 gün sürecek kampanyada 190-200 bin ton pancar işleyeceklerini, bunun karşılığında yaklaşık 25 bin ton şeker, 80 bin ton küspe, 10 bin ton da melas üreteceklerini söyledi. Murat, bunların Malatya için önemli katma değerler olduğunu sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Portföy B ve C şeker fabrikaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER