Prof. Dr. Muhsin Yılmaz için üniversitede

Prof. Dr. Muhsin Yılmaz için üniversitede cenaze töreni düzenlendi


ADANA (A.A) - Vefat eden Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) kurucu öğretim üyelerinden, emekli öğretim üyesi ve eski rektör yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Yılmaz için üniversitede cenaze töreni düzenlendiği bildirildi.
     Rektörlük binası önünde gerçekleştirilen törene Prof. Dr. Muhsin Yılmazın ailesi, Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, eski rektörler ile idari ve akademik personel katıldı.
     Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, burada yaptığı konuşmada, görev yaptığı akademik ve idari çalışmalarla ÇÜnün bugünlere gelmesinde Prof. Dr. Muhsin Yılmazın büyük emeği ve gayretlerinin olduğunu ifade etti.
     Prof. Dr. Muhsin Yılmazın çok yönlü bir akademisyen olduğunu vurgulayan Kibar, şunları kaydetti:
     Emekli olduğu 1995 yılına kadar akademik ve idari yöneticiliklerde bulunmuş Muhsin Yılmaz hocamız, 10 yıl rektör yardımcılığı görevini yürütmüş ve bu dönemlerde üniversiteye bir çok ilkleri de kazandırmıştır. ÇÜnün bugünkü yeşil hale gelmesinde ve Türkiyenin en yeşil kampüslerinden birisine sahip olmasında Muhsin hocamızın katkıları çok büyük. Bunların yanı sıra Muhsin Yılmaz, bir üniversitenin sadece eğitimden ibaret olmadığını, üniversiteyi üniversite yapan öğrencilerin sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlerden de geri kalmaması gerektiğini unutmayıp, ÇÜne bu alanlarda birçok faaliyet ve organizasyon kazandırmıştır.
     Prof. Dr. Muhsin Yılmazın cenazesi, rektörlük binası önünde yapılan törenin ardından Sabancı Merkez Camisinde kılınan cenaze namazından sonra üniversitemiz mezarlığında toprağa verildi.
    
     Muhabir: Volkan Kaşık
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Prof. Dr. Muhsin Yılmaz için üniversitede Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER