Prostat böbrek yetmezliğine neden olabilir

Prostat böbrek yetmezliğine neden olabilir -Medical Park Ordu Hastanesi Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Şahin: Prostat hastalığı tedavi edilmediği sürece başta böbrek yetmezliği olmak üzere pek çok önemli soruna yol açabilir


ORDU (A.A) - Medical Park Ordu Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Yüksel Şahin, prostat hastalığının tedavi edilmediği sürece başta böbrek yetmezliği olmak üzere, pek çok önemli soruna yol açabileceğini bildirdi.
     Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, erkeklerin yaşlandıkça prostat bezlerinin büyüdüğünü belirtti.
     Elli yaşın üzerindeki erkeklerin yüzde 50sinde, 60-70 yaş arasının yüzde 65inde, 80 yaş üzeri erkeklerin ise yüzde 90ında iyi huylu prostat büyümesi yaşandığını vurgulayan Şahin, şunları kaydetti:
     Bu hastalarda, idrar yapmayı hemen başlatamama ve bekleme, idrar akım hızının yavaş olması, idrar kalınlığının azalması, mesaneyi tam boşaltamama hissi, kesik kesik idrar yapma gibi belirtiler görülür. Diğer belirtiler arasında, sık idrara çıkma, gece sık tuvalete kalkma, çok acil idrar yapma hissi, idrar kaçırma veya çok ileri olgularda idrarın tam olarak tutulması sayılabilir. İlerlemiş olgularda idrar atılamadığı için böbreklerde önceleri şişme ve büyüme meydana gelir. Bunun sonucunda, idrarın basıncı ile böbrek dokusu erir. En son safhada ise, böbrek dokusu çok fazla incelerek balon gibi şişer. Fonksiyonunu kaybettiği için atması gereken zararlı maddeleri atamaz. Kanda ürenin yükselmesi ile böbrek yetmezliği oluşur. Bu da bize gösteriyor ki, prostat hastalığı tedavi edilmediği sürece başta böbrek yetmezliği olmak üzere pek çok önemli soruna yol açabilir.
    
     Muhabir: Gökhan Gücüklüoğlu
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Prostat böbrek yetmezliğine neden olabilir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER