PSAKD Tarsus şube Başkanı Güvendir:

PSAKD Tarsus şube Başkanı Güvendir: Sürgüde yaşanan katliam girişimi, Alevilere saldırıdır


MERSİN (A.A) - Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Tarsus Şube Başkanı Hasan Güvendir, Malatyada yaşanan olaylara tepki gösterdi.
     Hasan Güvendir, derneğin bulunduğu Abacı işhanı önünde aralarında CHP, İHD, BDP yöneticilerinin yanı sıra birçok sivil toplum kuruluşunun da destek verdiği basın açıklamasında, AK Parti Hükümeti Madımak katillerine zaman aşımı vermek ve Madımak anmasını yasaklama icraatlarından sonra 1925 Tekke ve Zaviyeler Kanunundan sonra bir kere daha fiilen Alevîlik inancını yasaklamıştır dedi.
     Yargıtayın Çankaya Cemevi Yaptırma Derneği hakkında verdiği kararın yargının da ret, inkar, yasaklama ve katliama davetiye çıkarma sürecine dahil olduğunu öne süren Güvendir, Sürgüde yaşanan katliam girişimi devlet yetkililerinin ve AKP Hükümetinin verdiği dolaylı ve direk talimatının bir sonucudur. Bu talimatın gereğini yapan Mülki erkan Sürgüdeki katliam girişimi karşısında sessiz kalmıştır. Sürgüye en yakın durumda olan Malatya ve Adıyaman şubemiz ve şube başkanlarımız saldırı hakkında bilgi aldıktan andan itibaren Sürgüye gidip saldırıya uğrayan ailelerin yanında olmuşlardır. Ve halen ailelerle birlikte saldırıya uğrayan evdedirler. Saldırıya uğrayan aileler Sürgüden hiçbir yere gitmeyecektir. Canlarımıza her anlamda ve her ortamda sahip çıkacağız şeklinde konuşmasını tamamladı.
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt
     Yayıncı: Süleyman Tıraş
<< Önceki Haber PSAKD Tarsus şube Başkanı Güvendir: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER