Rafting alanının işletmesinin 29 yıllığına MATABa

Rafting alanının işletmesinin 29 yıllığına MATABa devredilmesi -MATAB Başkanı Barut: -Kuracağımız sistemle 15 avroya bu turları sattırmayacağız. Mevcut fiyatlar yüzünden memleketin 30 avro kaybı var


ANTALYA (A.A) - Manavgat Çevre Koruma Turizm Altyapı Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği (MATAB), Beşkonaktaki rafting alanının işletmesinin 29 yıllığına MATABa devredilmesiyle ilgili, Kuracağımız sistemle 15 avroya bu turları sattırmayacağız. Mevcut fiyatlar yüzünden memleketin 30 avro kaybı var dedi.
     MATAB tarafından 78 köye bin masa, 10 bin sandalye dağıtılması dolayısıyla birlik binası önünde dağıtım töreni düzenlendi. MATAB Başkanı Recep Barut, gazetecilere yaptığı açıklamada, daha önce köylere taziye çadırı dağıttıklarını hatırlattı. Şimdi de 78 köye bin masa ile 10 bin sandalye dağıttıklarını belirten Barut, Bazı köylerimiz büyük olduğu dağıtılan masa ve sandalyeler yetersiz kalabilir. Ama köylerimiz birbirine yakın ve muhtarlarımızın diyalogları da iyi. İhtiyaç halinde komşu köylerin yardımlaşarak, birbirlerinin eksiklerini tamamlayacaklarını düşünüyorum dedi.
     Başkan Barut, gazetecilerin soruları üzerine, Beşkonaktaki rafting alanının işletmesinin 29 yıllığına MATABa verildiğini hatırlattı. İleriki günlerde bölgedeki işletme sahipleri ile toplantı yapacaklarını belirten Barut, rafting alanında düzensizliğe son verecekleri bildirdi.
     Barut, şöyle konuştu:
     Avrupada rafting turunun değeri 150 avrodan aşağı değil. Bizde ise büyük seyahat acentelerinin satışı 50 avro, sokaktaki acentelerde ise 15 avro. Beşkonaktaki esnafımız ise 5 ile 10 avro aralığında turisti taşıyorlar, rafting yaptırıyorlar, yemek yedirip otellerine bırakıyorlar. Bana göre Türkiyenin en güzel destinasyonlarından birisi Beşkonakta bulunan rafting alanıdır. Bu bölgeyi bu kadar ucuza satmaya kimsenin hakkı yok. Oradaki birçok esnafımız kimi zaman tek kuruş dahi kazanmadan bu işi yapıyor. Rekabet yüzünden maalesef bu hale gelmişler. Bu durum bizim kanayan bir yaramız. Kuracağımız sistemle 15 avroya bu turları sattırmayacağız. Mevcut fiyatlar yüzünden memleketin 30 avro kaybı var. Oradaki esnafımıza da çağrıda bulunuyorum: Kendinize çeki düzen verip, birlik olun. Tek yumruk olun ve para kazanın.
     Amaçlarının esnafa para kazandırmak ve bölgenin alt ve üst yapısını tamamlamak olduğunu belirten Başkan Barut, MATAB olarak esnafımızın emrinde olacağız. Oradan kazandığımız paralarla da Beşkonakın arıtması, bozuk yolları, kontrolsüz, derme çatma, günübirlik alanlarını düzenleyeceğiz. Kararları MATAB ile bölge halkı ve esnaf birlikte alacak ve bölgenin hayrına olan neyse onu yapacağız diye konuştu.
     İşletmenin MATAB tarafından alınmasının ardından bölgede yıkımlar olacağı yönündeki bazı iddialar olduğuna da işaret eden Barut, bölgenin yararına olacak çalışmalarda herkesin birbirine destek olması gerektiğini söyledi.
    
     Muhabir: Mustafa Taş
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Rafting alanının işletmesinin 29 yıllığına MATABa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER