Rahminden 50 parça miyom çıkarıldı

Rahminden 50 parça miyom çıkarıldı


MANİSA (A.A) - Manisada, bir kadının rahminden 50 parça miyom çıkarıldı.
     Sevde Duran (38), gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık bir yıldan bu yana karnındaki şişlik sebebiyle çeşitli hastanelere başvurduğunu ancak bir sonuç alamadığını anlattı.
     Karnındaki şişliğin giderek büyüdüğünü ve sertleştiğini belirten Duran şöyle konuştu:
     Zaman içerisinde bir çok hastanede değişik branşlarda doktorlara göründüm. Rahmimin alınmasına karar verildi ancak eşim ve ben çocuk sahibi olmak istediğim için buna izin vermedik. Rahmimde miyom tespit edildi ancak küçük olması nedeniyle alınmasını gerek olmadığı söylendi.
     Manisadaki özel bir hastaneye bir hafta önce başvurdum ve ameliyat oldum. Rahim alınmadan tedavim gerçekleştirildi. Çok şükür sağlığıma kavuştum. Artık tek isteğimiz çocuk sahibi olmak.
     Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Güvenal, ise hastanın rahminde çok sayıda miyom tespit ettiklerini ve bunları ameliyatla aldıklarını kaydederek, Hastamızdan 50ye yakın irili ufaklı miyom çıkardık. Genellikle birkaç miyom görülür ama çok nadir olarak böyle 20li 30lu değerlere ulaşır. 20 yıllık uzmanlık hayatımda 50 tane miyomu ilk kez gördüm diye konuştu.
    
     Muhabir: Turgay Duyar
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Rahminden 50 parça miyom çıkarıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER