Ramazandan sonra beslenmeye dikkat

Ramazandan sonra beslenmeye dikkat -Bayramda aşırı yemenin bağırsak sistemi rahatsızlıklarına, tansiyon, kolesterol ve kan şekeri yükselmelerine, hazımsızlık ve mide bulantısı gibi sağlık sorunlarına yol açabileceği belirtildi -SDÜ Tı


ISPARTA (A.A) - Bayramda aşırı yemenin, bağırsak sistemi rahatsızlıklarına, tansiyon, kolesterol ve kan şekeri yükselmelerine, hazımsızlık ve mide bulantısı gibi sağlık sorunlarına yol açabileceği belirtildi.
     Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Semih Akbulut, Ramazanda olduğu gibi bayramdan sonra da düzenli beslenmeye dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.
     Düzenli beslenmeye dikkat edilmediği takdirde, mide ve bağırsak şikayetleri ile hazımsızlık, karın ağrısı, gaz ve şişkinlik şikayetlerinin artacağını belirten Akbulut, Bayramda çok fazla tatlı tüketimi kan şekerinde sürekli dalgalanmalara, önemli ölçüde iniş çıkışlara sebep olacaktır. Bayramda ve bayramdan sonra mümkün olduğu kadar sağlıklı beslenip potansiyel şeker hastası ya da yüksek tansiyon hastası adayı olmayalım dedi.
     Özellikle bayram süresince misafirliklerde ikramlara çok dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Akbulut, Mümkün olduğu kadar en az seviyede tatlı tüketmek sağlığımız için iyi olacaktır. Ayrıca kahvaltı, öğlen, akşam düzenine tekrar dönmemiz gerekir. Mümkün olduğu kadar hafif gıdalarla öğünleri yapmalıyız. Ara öğünlerle de beslenmemizi takviye edebiliriz diye konuştu.
     Ramazan ayı boyunca su tüketiminin ihmal edildiğine dikkati çeken Akbulut, Ramazan ayı sonrasında su içme alışkanlığının tekrar kazanılması gerektiğini, günde en az 8-10 bardak su içilmesi gerektiğini hatırlattı.
     Akbulut, Ramazan ayı boyunca oruç tutan, ancak kronik hastalığı bulunan kişilerin bayramdan sonra hastalıklar ile ilgili uzman hekimlere danışmaları gerektiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Ramazandan sonra beslenmeye dikkat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER