Ramazan ayının ilk cuma namazında camiler

Ramazan ayının ilk cuma namazında camiler doldu -11 ayın sultanı Ramazanın ilk cuma namazı dolayısıyla Sivas, Elazığ ve Tokatta vatandaşlar camilere akın etti -Çok sayıda vatandaş, camilerin avlusunda namaz kıldı (Fotoğraflı -


SİVAS (A.A) - Sivas, Elazığ ve Tokatta, Ramazan ayının ilk cuma namazında camiler doldu.
     Sivasta, camilerin iç mekanına sığmayan vatandaşlar, yaz sıcağına rağmen cuma namazını camilerin avlularında ve bahçelerinde kıldı. Yukarı Tekke Mezarlığındaki Abdulvahabigazi Camisinde yoğunluk yaşandı. Vatandaşlar, avluda ve yolda namazını idrak etti.
     Hazreti Muhammedin sancaktarı olarak bilinen Abdulvahabigazi Hazretlerinin türbesinin bulunduğu camide vatandaşlar bol bol dua etti. Yola serdikleri sedirlerde namazını kılan vatandaşlardan bazılarının güneşten şemsiyeyle korunduğu gözlendi.
     Tarihi Ulu Cami de cuma namazında dolup taştı. Caminin iç mekanına sığmayan vatandaşlar, yaz sıcağına rağmen avluda namazını kıldı. Namaz sonrası Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı tarafından vatandaşlara Somuncu Baba Sebil Ekmeği dağıtıldı.
    
     -Elazığ-
    
     Elazığda Ramazan ayının ilk cuması nedeniyle vatandaşlar camilere akın etti. Kent merkezine 4 kilometre uzaklıktaki Harputa özel araçları ve toplu taşıma araçlarıyla gelen çok sayıda vatandaş, Ramazan ayının ilk cuma namazını yörenin eski yerleşim yeri Harputtaki tarihi camilerde kılmayı tercih etti.
     Eğri minaresiyle dikkati çeken tarihi Ulu Cami, cuma namazında tamamen doldu. Vatandaşlar, namaz öncesi Ramazan ayı ve oruçla ilgili verilen vaazı dinledi.
     Nusret Canpolat adlı bir vatandaş, Harputun Elazığ için tarihi bir öneme sahip olduğunu belirterek, Biz de Ramazan ayının ilk cuma namazını böyle tarihi bir mekanda arkadaşlarımızla birlikte kıldık. Türkiyedeki tüm vatandaşlarımızı Harputa bu güzel mekanları görmeye, bu ruhani havayı görmeye davet ediyoruz dedi.
    
     -Tokat-
    
     Tokatta da Ramazan ayının ilk cumasında camiler doldu. Tarihi Ali Paşa Camisinin iç mekanında yer bulamayan vatandaşlar avluda saf tuttu. Kentteki birçok camide de yoğunluk yaşandı. Niksar ilçesindeki tarihi Ulu Camide de 7den 70e herkes namaz kılıp, bol bol dua etti.
    
     Muhabir: Ekip
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Ramazan ayının ilk cuma namazında camiler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER