Ramazan bayramına doğru

Ramazan bayramına doğru -Kocaeli Valisi Ercan Topaca: Bu kutsal günleri fırsat bilerek, bizleri bir arada tutan değerlerimize sahip çıkmalı, birlik ve beraberliğimizi korumalıyız


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Valisi Ercan Topaca, kutsal günleri fırsat bilerek, toplumu bir arada tutan değerlere sahip çıkarak, birlik ve beraberliğin koruması gerektiğini belirtti.
     Topaca, yaklaşan Ramazan bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, bayramın özünde sevgi, saygı, milli birlik, yardımlaşma ve dayanışma duygusunun olduğunu belirterek, bayramı birlikte idrak etmenin mutluluğunu yaşadığını kaydetti.
     Bayramların insanları birbirine daha çok yakınlaştırdığını ifade eden Topaca, ahlaki değerlerin tüm toplumu kuşatması için çaba gösterilmesi gerektiğini bildirdi.
     Topaca, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
     Bu kutsal günleri fırsat bilerek, bizleri bir arada tutan değerlerimize sahip çıkmalı, birlik ve beraberliğimizi korumalıyız. Myanmarın Arakan bölgesinde yaşayan Müslüman halka karşı son dönemde artan şiddet hareketleri nedeniyle evsiz kalan ve yurtlarını terk eden binlerce insan, mülteci durumuna düşerek, komşu ülkelere sığınmaya çalışmaktadır. İnsanlar barınma, açlık, susuzluk ve salgın hastalık tehlikesiyle karşı karşıya bulunmaktadır. Mübarek Ramazan ayında zor günler geçiren Müslüman kardeşlerimizin yaralarını bir nebze olsun sarmak amacıyla, devletimiz tarafından başlatılan yardım kampanyasına Kocaelili hemşehrilerimin kendi imkanları ölçüsünde katkılarını bekliyoruz. Bu samimi duygularla, değerli hemşehrilerimin Ramazan bayramını kutluyor, bu bayramın herkese sağlık, mutluluk ve huzur getirmesi diliyorum.
    
     Muhabir: Kadir Yıldız
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Ramazan bayramına doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER