Ramazan Bayramı

Ramazan Bayramı


MERSİN (A.A) - Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Gönül Sofrası sayesinde iftar yemeğinde vatandaşlarla buluştuklarını ve sonrasında hep birlikte sohbetler gerçekleştirerek sorunları dinlediklerini bildirdi.
     Güzeloğlu, yazılı açıklamasında, her türlü dayanışma ve yüce duygunun tezahür ettiği, sevgi, barış, dostluk ve kardeşlik duygularının yoğunlaştığı, dargınların barıştığı, kucaklaşmanın yaşandığı bir Ramazan Bayramına daha erişmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.
     Toplumsal yaşamda önemli yeri olan Ramazan Bayramını hep birlikte karşılamanın sevinci ve mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Güzeloğlu, şunları kaydetti:
     Bayramlar, bireyleri aynı düşünce ve değerlerde buluşturmakta, gönülleri yakınlaştırarak kişisel çekişmelerin, dargınlıkların ve kırgınlıkların unutulmasına, kardeşlik ve iyilik duygularının yeşermesine olanak sağlamaktadır. Bu vesileyle bu sene ilk defa Mersin İftar Sofralarında Sevgi ve Kardeşliği Paylaşalım sloganıyla Valiliğimiz tarafından koordine edilen ve Ramazan boyunca yöneten ve yönetilen ile farklı gelir guruplarındaki tüm kesimlerin bir sofranın etrafında toplanmasını sağlayarak kardeşlik duygularının geliştirilmesini amaçlayan Gönül Sofrası isimli projeyi gerçekleştirdik. Ayrıca Ramazan boyunca 3 sabit iftar yemeği merkezimiz ve 3 seyyar aracımızla, toplam 6 merkezde her gün yoksul ve yoksun durumdaki vatandaşımıza yemek dağıtımı yaptık. Her akşam iftar yemeğinde vatandaşlarımızla buluştuk ve sonrasında hep birlikte sohbetler gerçekleştirerek kendilerinin sorunlarını dinledik. Günde en az 3 bin 500 vatandaşımızla kucaklaşarak projedeki hedefimizin üzerine çıktık ve Ramazan boyunca yaklaşık 100 binin üstünde vatandaşımıza ulaşarak Gönül Sofrası adlı projemizde büyük bir başarı sergiledik.
    
     Muhabir: Kerem Kocalar
     Yayıncı: Süleyman Tıraş

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER