Ramazan hazırlıkları

Ramazan hazırlıkları -Oda temsilcilerine ekmek ve gıda hijyeni konusunda bilgi verildi


KAYSERİ (A.A) - Yaklaşan ramazan ayı dolayısıyla oda temsilcilerine ekmek ve gıda hijyeni konusunda bilgi verildi.
     Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) konferans salonunda düzenlenen toplantıya AK Parti Milletvekilleri İsmail Tamer ve Ahmet Öksüzkaya, KESOB Başkanı Mustafa Alan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan ile oda temsilcileri katıldı.
     Kayacan, Ekmek ve Gıda Ürünlerinde Hijyen konulu toplantıda yaptığı konuşmada, gıda sektöründe temizliğin büyük önem taşıdığını vurguladı.
     Katılıcılara, gıda ürünlerine halkın gözünden bakmalarını tavsiye eden Kayacan, Amacımız içimizde olan çürük elmaların önüne geçmektir. Biz üstümüze düşen görevi yapmaya çalışıyoruz. Avrupada et, süt gibi gıda ürünlerinin hangi çiftlikten geldiği bile takip edilebiliyor. Bizde de bu şekilde olmalı. Avrupa standartlarına ulaşmak için kaliteye ve hijyene gereken önemi vermeliyiz. Yaklaşık 12 bin lira ceza almaktansa 2 bin liraya eksikliklerin tamamlanması daha mantıklı dedi.
     KESOB Başkanı Mustafa Alan da esnaftan israfın önlenmesine yönelik çalışmalara destek olmalarını isteyerek, Ekmek nimettir ve çöpe atılmaz. Bunu slogan haline getirerek tüm vatandaşlara aşılamaya çalışalım. Bu tür etkinliklerin arkasında durursak israfın önüne geçebiliriz diye konuştu.
    
     Muhabir: Mustafa Demircioğlu
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber Ramazan hazırlıkları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER