Ramazana doğru

Ramazana doğru -Erzurum Müftü Yardımcısı Kotan: Orucu sadece mideye tutturmayalım


ERZURUM (A.A) - Erzurum Müftü Yardımcısı Abdurrahman Kotan, Orucu sadece mideye tutturmayalım dedi.
     Kotan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazan ayının ibadet ayı olduğunu, bu ayda Müslümanların tüm uzuvlarıyla oruç tutması gerektiğini söyledi.
     Vatandaşların sahura kalkmaya dikkat etmesi gerektiğini ifade eden Kotan, şöyle konuştu:
     Çünkü sahurda bereket vardır. Vatandaşlar namazlarına ramazanda daha fazla hassasiyet göstersin ve özellikle namazı camide cemaatle kılmaya çalışsın. Vatandaşlar geçmişleri ve günahlarının affı için, evde Kuran okumaya, mukabele yapmaya, eşleri ve çocuklarıyla tövbe etmeye önem versin. Evlerini Kuran ile hemhal olmuş mekanlar haline getirsinler.
     Ramazanda özellikle fakirlerin gözetilmesi gerektiğini ifade eden Kotan, bu ayda fitre sadakası ve zekat verilerek yardıma muhtaç insanların sevindirilmesi gerektiğini kaydetti.
     Kotan, şunları kaydetti:
     Orucu sadece mideye tutturmayalım. Harama bakmayarak, göze harama el uzatmayarak, ele harama yürümeyerek ayaklara da oruç tutturulabilir. Özellikle iftar sofralarımıza fakirleri ve yetimleri davet etmeliyiz. Böylelikle sevap torbamızı doldurmaya çalışalım. Ramazan içinde kadir gecesinin bulunduğu bir ay. Her geceyi kadir gecesiymiş gibi geçirmeliyiz. Bu yolla kadir gecesine rastlayabiliriz. İnşallah bu geceye rastlar ve günahlarımızı affettiririz.
    
     Muhabir: Çağlar Sefertaş / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER