Resen Emekliler Derneği Başkanı Kahramaner:

Resen Emekliler Derneği Başkanı Kahramaner: TSKden YAŞ kararları ile ilişiği kesilenlere birtakım özlük hakları veriliyorsa, aynı gerekçelerle ilişiği kesilen kararname mağdurlarına da bu haklar tanınmalı


ESKİŞEHİR (A.A) - Resen Emekliler Derneği Başkanı Servet Kahramaner, Türk Silahlı Kuvvetlerinden (TSK) Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararlarıyla ilişiği kesilenlere birtakım haklar verildiğini, aynı gerekçelerle ilişiği kesilen kararname mağdurlarını da bu hakların tanınması gerektiğini bildirdi.
     Kahramaner, yaptığı yazılı açıklamada, yaklaşık bir yıldır TSKden ilişiği kesilenlere yapılanları anlatmaya çalıştıklarını ifade etti.
     Ortada büyük bir adaletsizliğin var olduğunu savunan Kahramaner, şunları kaydetti:
     TSKden YAŞ kararları ile ilişiği kesilenlere bir takım özlük hakları veriliyorsa, aynı gerekçelerle ilişiği kesilen kararname mağdurlarına da bu haklar tanınmalı. Aksi taktirde devlete olan güven nasıl sağlanacak- Aylardır sabırla ve sükunetle bekliyoruz. YAŞ kararları ile TSKden ilişiği kesilenler affedildi. 28 Şubat sürecinde disiplin gerekçeleri ile meslekten çıkarılan devlet memurları affedildi. Terör örgütü üyelerine pişmanlık yasaları çıkarılarak affedilmeleri sağlandı. Neden Kararname mağdurları ile ilgili bir düzenleme yapılmıyor- İçlerinde vatan haini, hırsız, uyuşturucu bağımlısı varsa ayırt edilsin, geride kalan masumlara da hakları iade edilsin. Bu konuyu ancak sayın Başbakan çözecektir. Sayın Başbakanın bu çağrımıza duyarsız kalmayacağını biliyoruz.
    
     Muhabir: Sinan Balcıkoca
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Resen Emekliler Derneği Başkanı Kahramaner: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER