Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile ASELSAN

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile ASELSAN arasında işbirliği


RİZE (A.A) - Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile ASELSAN arasında Ar-Ge ve İnovasyon işbirliği yapılacağı bildirildi.
     Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamada, ASELSAN Güdüm ve Elektro-Optik Grubu Müdürü İhsan Özsoyun, beraberindeki uzman heyet ile Rektör Prof. Dr. Arif Yılmazı ziyaret ettiği, ziyaretin temel amacının, ASELSAN ile üniversite arasında Ar-Ge ve İnovasyon işbirliği imkanlarını araştırmak olduğu belirtildi.
     Açıklamada, savunma sanayi için çok önemli bir ihtiyaç olan Görüntü Yoğunlaştırıcı Tüpler konulu projenin Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Midilli koordinatörlüğünde, Mühendislik Fakültesi öncülüğünde tartışıldığı, planlanan ortak çalışmanın ayrıntılarını anlatıldığı ifade edilerek, Rektör Yılmazın şu ifadelerine yer verildi:
     Ulusal ve uluslararası araştırma kurumları ve üniversitelerle Ar-Ge ve İnovasyon kapsamında işbirliğine açığız. Bu tür işbirlikleri üniversitemizin öncelikli hedefleri arasındadır. ASELSAN ile yapmış olduğumuz ön görüşmeler ve detaylı çalışmalar, işbirliğinin olacağı sonucunu ortaya koydu. Ülkemiz savunma sanayi için son derece stratejik olan böyle bir projede ortak olarak yer almak bizleri mutlu etti. İnşallah hazırlanmakta olan proje hedefine ulaşır ve bu hedefe ulaşmada biz de üniversite olarak gerekli bilimsel katkıyı sağlamış oluruz.
    
     Muhabir: Muhittin Sandıkçı
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile ASELSAN Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER