Rekabetin korunması ve geliştirilmesi toplantısı

Rekabetin korunması ve geliştirilmesi toplantısı


KAYSERİ (A.A) - Rekabet Kurumunun düzenlediği İl düzeyinde rekabetin korunması ve gerçekleştirilmesinde kamu yöneticilerin rolü toplantısının ilki Kayseride gerçekleştirildi.
     Büyükşehir Belediyesi meclis salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Mevlüt Bilici, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ali Demiral, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Nurettin Kaldırımcı, İl Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın ve çok sayıda kamu görevlisi katıldı.
     Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Nurettin Kaldırımcı, rekabet konusunun toplumdaki tüm kesimleri ilgilendirdiğini belirterek, Rekabet konusunda siyasi irade kadar bürokratik iradenin de, yani sivil topluma kadar uzanan herkesin görevi var. diye konuştu.
     Rekabetin hukuki temellerde sürüdürülmesi gerektiğini ifade eden Kaldırımcı, şunları kaydetti:
     Rekabet kuralsız olursa acımasız olur. Rekabet, hukuki temellere oturtulmalıdır. Asıl olan helal kazanç ve hakkını istemektir. Yoksa orman kanunları geçerli olur. Rekabet hukuku, oyunun başlıca kurallarıdır. Haksız kazanç elde edenlere milyonları aşan cezalar veriyoruz. Bazı şirketler aralarında anlaşıp, bölgeyi paylaşıyor, indirim oranlarını belirliyor. Böyle hareket eden kurum, kuruluş ve şirketleri belirlediğimiz takdirde ciro üzerinden ceza veriyoruz. Karları üzerinden değil, cirolarının yüzde 1inden başlayan ve milyonları aşan cezalar kesiyoruz. Kamu, bu konuda özel sektörden daha duyarlıdır. Kamu yönetimi rekabetçi ortamı kurallara uyarak yaratmalıdır. Vizyon sahibi yöneticilerin ahlak ve hukuktan yana olması gerekiyor. Özel sektörde bilgisizliklerin çok şeye mal oluyor ve maddi kayıplar yaşanıyor.
     Basına kapalı olarak devam eden toplantıda, rekabet hukuku ve uygulamaları, kamu ihalelerinde rekabet ve rekabet ihlalleri gibi konularda katılımcılara bilgiler verildi.
    
     Muhabir: Mustafa Demircioğlu
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Rekabetin korunması ve geliştirilmesi toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER