Rektör Kılıç, Türk Eğitim

Rektör Kılıç, Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesini ziyaret etti


NEVŞEHİR (A.A) - Nevşehir Üniversitesi (NEÜ) Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesini ziyaret etti.
     Sendika binasında gerçekleşen ziyarette Kılıça, NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çetin Pekacar da eşlik etti.
     Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Mustafa Uğur ve yönetim kurulu üyeleri ile bir süre sohbet eden Kılıç, burada yaptığı açıklamada, NEÜnün kuruluşundan bugüne kurumsallaşma adına önemli adımlar attığını, günümüze gelindiğinde üniversite yönetimi olarak hem daha tecrübelendiklerini hem de belli sıkıntıları attıklarını söyledi.
     Önümüzdeki süreçte de yapılması gerekenler konusunda strateji planları olduklarını, yapacakları işlerde önlerini görerek sağlam adımlar atmayı hedeflediklerini belirten Kılıç, Önümüzdeki süreçte şehirden ve hayırseverlerimizinden biraz daha destek bekliyoruz. Üniversiteye yapılan her yatırım aslında şehre yapıldığını insanlar yeni yeni anlıyor dedi.
     Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Uğur da, bir eğitim sendikası olarak Nevşehirde önemli bir eğitim kurumu olan üniversitenin yöneticilerini sendikalarında görmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek, NEÜden de sendikalarına üye olan eğitimcilerin olduğunu ilerleyen süreçte yeterli üye sayısının sağlanması ile üniversitede ayrı bir şube oluşturmayı hedeflediklerini belirtti.
     Sendika olarak Nevşehir genelinde yaptıkları faaliyetleri de anlatan Uğur, yılda ortalama 40 bin kilometre yol yaparak üyeleri ile görüştüklerini sorunlarını, taleplerini dinlediklerini ifade etti.
     Uğur, bu zamana kadar düzenledikleri kitap kampanyaları ile 11 bin 500 kitap dağıttıklarını, Nevşehirde yaklaşık 4 bin 600 eğitim çalışanı olduğunu, bunların ise bin 700ünün kendi sendikalarına üye olduğunu sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Rektör Kılıç, Türk Eğitim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER