Rektör Laçiner, inşaatlarda incelemelerde bulundu

Rektör Laçiner, inşaatlarda incelemelerde bulundu


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Kütüphanesinin ek binası ile Çanakkale İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Bilgi İşlem Merkezi olarak hizmet verecek binaların inşaatında son aşamaya gelindi.
     ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, Yapı İşleri Daire Başkanı Yüksek İnşaat Mühendisi Güven Ünal ile devam eden inşaatlarını gezdi, incelemelerde bulundu.
     Laçiner, yaptığı değerlendirmede, kütüphane ek binasının bu ay içerisinde tesliminin yapılacağını belirterek, Ek bina diyoruz, ama neredeyse büyük bir kütüphane kadar geniş bir alana sahip dedi.
     Binanın ocak ve şubat aylarında ince işlerinin yapılacağını, binayı ikinci döneme yetiştirmeye çalıştıklarını ifade eden Laçiner, şöyle konuştu:
     Geniş okuma salonu ve asma kat ile ferah bir mekan oluşturmayı amaçladık. İstedik ki burada çalışan kişi evrensel standartlarda bir ortam yakalayabilsin. Kütüphane, manzarasıyla, iç mekanlarının ferahlığıyla insanların çıkmak istemediği bir yer olacak. İki bina arasında kurulacak iki ayrı tüp geçitle binalar tek bina gibi çalışacak. Binanın hizmete girmesiyle kütüphanenin kapasitesi 3 bine ulaşacak. Bu da ÇOMÜyü uzun yıllar rahatlatacak bir gelişme. 2013 yılı içerisinde ise ÇOMÜ Kütüphanesi Türkiyenin en büyük kütüphaneleri arasında ilk üçte yer alacak. Hem koleksiyon hem de oturma kapasitesi itibariyle şu an inşaatı devam eden kütüphane Avrupa, Amerika standartlarında birinci sınıf bir kütüphane olmaya doğru ilerliyor.
     İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve bilgi işlem binasınında tamamlandığında ÇOMÜnün en modern binalarından biri olacağını ifade eden Laçiner, binanın, 4 bin 200 metrekare kapalı alana sahip olduğunu bildirdi.
     İki bloktan oluşan binanın (A) blokunda öğretim üyelerinin oturduğu odaların bulunduğunu belirten Laçiner, (B) blokta ise derslikler var. Her öğretim üyesinin kendi odası olabilmesi için çok sayıda oda oluşturuldu. 23 derslik 100e yakın öğretim üyesi odası olacak. Çanakkale İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin önümüzdeki yıl öğrenci alması için gayret ediyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Rektör Laçiner, inşaatlarda incelemelerde bulundu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER