Rektörler Arapgiri gezdi

Rektörler Arapgiri gezdi -Üniversitelerarası Kurul Toplantısı için Malatyaya gelen rektörler, Arapgir ilçesini gezdi


MALATYA (A.A) - Türkiyenin çeşitli üniversitelerinin rektörleri, Üniversitelerarası Kurul Toplantısına katılmak için geldikleri Malatyada, Arapgir ilçesini gezdi.
     İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik ile ilçeyi gezen rektörler, yöredeki tarihi mekanlara hayran kaldı. Tarihi Millet Hanını Kaymakam Ercan Turan ve Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlunun eşliğinde gezen rektörler, 19. yüzyıldan kalan Gümrükçü Osman Paşa Camisinde de incelemelerde bulundu.
     Haluk Cömertoğlu, rektörlere tarihi camide Kuran tilaveti sundu. Rektörler, caminin akustiğini çok beğendiklerini söyledi. Rektörler daha sonra Eskişehir Vadisini ve Tarihi Meydan Köprüsünü de gezdi.
     Prof. Dr. Cemil Çelik, yarın İnönü Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek Üniversitelerarası Kurul Toplantısı öncesinde konuklarına Arapgir ve Kemaliyeyi gezdirmek istediğini söyledi.
     Çelik, 130 üniversite rektörü, kurul üyeleri ve akademisyen arkadaşlarımız bu geziye katıldı. Gezinin amacı ülkemizin nadide yerlerini hocalarımıza tanıtmaktı. Kendileri Arapgir ilçemize hayran kaldı dedi.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Fadıllıoğlu / Yeter Erdine
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Rektörler Arapgiri gezdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER