Ressam Seyfettin Soysal mezarı başında anıldı

Ressam Seyfettin Soysal mezarı başında anıldı


SİVAS (A.A) - Şarkışla ilçesinde kaldığı evde sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek yaşamını yitiren ressam ve heykeltıraş Seyfettin Soysal, ölümünün 1. yılında mezarı başında anıldı.
     Soysalın Yıldırım Mahallesindeki mezarına ziyaretçiler tarafından karanfil bırakıldı. Ziyaretçiler daha sonra belediye binasında açılan ve Soysalın tabloları ile fotoğraflarından oluşan sergiyi gezdi.
     Şarkışla Belediye Başkanı Kasım Gültekin, burada yaptığı açıklamada, Büyük bir değerimizi kaybettik, kendisiyle tanışalı kısa bir süre olmuştu ama hem belediyemiz hem de Şarkışlamız için çok büyük projeler ve işler yapmıştı dedi.
     Sergi açılışına, Soysalın yakınları, Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Alper İnanç, Emniyet Müdürü Ahmet Alaağaçlı, Jandarma Komutanı Üst Teğmen Halil Saraç, Halk Eğitim Müdürü Mehmet Bilgiç ile Ozanlar ve Aşıklar Derneği Başkanı Bülent Fırat katıldı.
     Soysal, evindeki sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenmiş, yakınları tarafından kaldırıldığı hastanede 4 Şubat 2012de hayatını kaybetmiş, ertesi gün Şarkışlada toprağa verilmişti.
    
     Muhabir: Kemal Erdoğmuş / Merve Topuz
     Yayıncı:
<< Önceki Haber Ressam Seyfettin Soysal mezarı başında anıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER