Reyhanlıdaki patlamalar

Reyhanlıdaki patlamalar -ASİMDER Başkanı Gülbey: "Türkiyede barış ve huzur ortamının oluşmasını istemeyen güçler var"


IĞDIR (A.A) - Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Başkanı Göksel Gülbey, "Türkiyede barış ve huzur ortamının oluşmasını istemeyen güçler var. Dolayısıyla çeşitli oyunlar oynanmaya başlanıyor" dedi.
     Gülbey, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hatayın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen patlamaların bir terör örgütünün planı olduğunu savunarak, bu örgütün Suriyeye yakın bir örgüt olduğunu ifade etti.
     Saldırıların ne amaçla yapıldığının araştırılması gerektiğini belirten Gülbey, "Buradaki asıl amaç, Suriye rejiminin Türkiyeden intikam alışı mı ya da bir mesaj mı, bu tartışılır. Türkiyeyi bu savaşa sokmak isteyen çok ülke var. Türkiyenin nerede duracağı çok önemli. Bu açıdan bu konuyu ele alıp değerlendirmek lazım" diye konuştu.
     Çözüm sürecinden rahatsızlık duyanların olduğunu kaydeden Gülbey, şöyle devam etti:
     "Bu süreç sayesinde 4 aydır şehit haberi alınmıyor. Türkiyede barış ve huzur ortamının oluşmasını istemeyen güçler var. Ülkemizin büyümesi bazı ülkelerin hoşuna gitmiyor. Dolayısıyla çeşitli oyunlar oynanmaya başlanıyor. Bu nedenle doğru hareket etmemiz lazım. Rahatsız olmalarının nedeni, Türkiyenin gelecekte daha güçlü bir devlet olup, önemli güce sahip olmasıdır."
     Patlamaların Türkiyenin savaşa girmesi için yapılan hesaplar olduğunu ileri süren Gülbey, "Suriye yıllarca İranla PKKya kamp açıp destekledi. Bizim güçlenmemizi istemediler. Türkiyenin huzur içerisinde yaşamasını istemiyorlar. Ekonominin dağlara, taşlara dökülmediği bir dönemi istemeyen güçler var" şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Emrah Kocabey / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Reyhanlıdaki patlamalar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER