Rizede, Avrupa Birliği Koordinasyon Toplantısı yapıldı

Rizede, Avrupa Birliği Koordinasyon Toplantısı yapıldı


RİZE (A.A) - Rizede, Avrupa Birliği Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi.
     Rize Valisi Nurullah Çakır başkanlığında yapılan toplantıda, Rize Avrupa Birliği Proje Ofisi görevlisi Hasan Birben, Karadeniz Havzasındaki bölgelerin ekonomik ve sosyal kalkınmasını güçlendirmek ve bu kalkınmayı sürdürülebilir kılmak amacıyla oluşturulan ve Karadenize kıyısı bulunan 10 ülkenin içinde yer aldığı 2007-2013 Karadeniz Havzası Ortak Faaliyet Programı hakkında sunum yaptı.
     Vali Çakır, toplantı sonrası yaptığı değerlendirmede, başarıyı elde etmek için öncelikle iyi iletişim kurulması ve kolektif bir anlayış içerisinde çalışılması gerektiğini söyledi.
     Hazırlanacak projelerin verimli olabilmesi için proje aşamasından önce iyi bir fizibilite çalışmasının yapılması gerektiğini ifade eden Vali Çakır, şunları kaydetti:
     Proje aşamasında ise dünün değerlerine saygı duyarak, çağdaş dünya düzeni perspektifi ile başlangıç, hedef ve amaç ile sonucunun belli olmasına özen göstermeli ve bu formatta projelerimizi hazırlamalıyız. Ayrıca bu güne kadar yapılan projeler sayesinde belli ölçekte kaynağın temin edildiğini görmekten mutlu oldum. Önümüzdeki süreçte geniş katılımlı bir toplantı yaparak, tüm proje birimlerini ve projeler konusunda emeği olanları, çerçeveyi belli zamanlarda bu toplantılarımıza dahil edeceğiz.
    
     Muhabir: Fikret Delal
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Rizede, Avrupa Birliği Koordinasyon Toplantısı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER