Rizede Olimpik Gün yürüyüşü yapıldı

Rizede Olimpik Gün yürüyüşü yapıldı


RİZE (A.A) - Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığının desteğiyle, 81 ilde eş zamanlı düzenlenen Olimpik Gün yürüyüşü, Rizede yapıldı.
     Rize Cumhuriyet Meydanında başlayan yürüyüşe, Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Vali Yardımcısı Mustafa Erkayıran, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Genel Sekreter Yardımcısı Nihat Usta ve çok sayıda vatandaş katıldı.
     Yürüyüş, Rize Valiliği önündeki tören alanında sona erdi. Burada kurulan oyun alanlarında, Belediye Başkanı Bakırcı, Vali Yardımcısı Erkayıran ve katılımcılar, masa tenisi oynadı.
     Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Genel Sekreter Yardımcısı Usta, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde yapılan yürüyüşün Rizede farklı bir atmosferde ve vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Yürüyüşe yaklaşık 800 Rizeli katıldı. Yürüyüş bitmesine rağmen Rize Valiliği önünde kurulan alanlarda, organizasyona katılan vatandaşlarımızın bir kısmı masa tenisi oynuyor, bir kısmı judo yapıyor. Bu haliyle Rize fark yaptı dedi.
     Olimpik coşkuyu Rizeliler ile paylaştığı için çok gururlu olduğunu ifade eden Usta, Rize bu şekilde hem şenlendi hem de olimpik yürüyüş coşkusunu yaşadı. Umut ediyoruz ki spor, hayatlarının bir parçası olarak devam eder. Bu organizasyonun devamını getirmek lazım. Senede bir gün değil, sık sık spor yapmak lazım. Yeter ki sürekli yapılsın, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi hep Rizeli vatandaşlarımızın yanında olacaktır diye konuştu.
    
     Muhabir: Salih Yıldırım / Asena Akçay
     Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin
<< Önceki Haber Rizede Olimpik Gün yürüyüşü yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER