Rizede arama ve kurtarma ekiplerine eğitim

Rizede arama ve kurtarma ekiplerine eğitim veriliyor


RİZE (A.A) - Rize Sağlık Müdürlüğü tarafından arama ve kurtarma ekibi çalışanlarına eğitim veriliyor.
     Rize Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünde düzenlenen eğitime, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, İl Ambulans Servisi Başhekimliği, Rize Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Ulusal Medical Kurtarma Ekibi (UMKE), Kaçkar Off Road Doğa Sporları Kulübü, Rize Offroad Kurtarma Spor Kulübü, Kaçkar Dağcılık Rafting ve Kayak İhtisas Kulübü, Verçenik Dağcılık Doğa Sporları Kulübü, Karadeniz Dağcıları Spor Kulübü temsilcileri ile Çayeli Bakır İşletmeleri temsilci ve çalışanları katıldı.
     Eğitime katılanlara kanama ve kırık durumunda yapılması gereken müdahaleler, düğümler ve bağların kullanımı konularında çeşitli bilgiler verildi.
     İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, acil durum ve afetlerde müdahale eden ekiplerin eksikliklerinin tamamlanması amacıyla eğitimin düzenlendiğini belirterek, Ekibimizde yer alan farklı grupların farklı özelliklerini kullanarak, bizimle olan arkadaşlarımıza en yararlı bir şekilde eğitim veriyoruz. Bugün ise arama kurtarma ekibimizde yer alan dağcılık kulüp yetkilileri tarafından verilen düğümler ve bağların kullanımı hakkında eğitim ile kurtarma operasyonlarında nasıl teknikler kullanmamız gerektiğini öğrendik diye konuştu.
    
     Muhabir: Salih Yıldırım / Burak Altunöz
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Rizede arama ve kurtarma ekiplerine eğitim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER