Rizede Kentsel Dönüşüm çalışmaları

Rizede Kentsel Dönüşüm çalışmaları


RİZE (A.A) - Rize Belediyesi şehrin yaşam kalitesini yükseltmek, vatandaşın güvenli, rahat ve huzurlu bir şekilde yaşamasını sağlamak amacıyla sağlıklı altyapı, planlama ve yapılaşma çalışmalarını sürdürüyor.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Rize Belediyesi ile TOKİ arasında imzalanan protokol ile Hamamderesi ve Hayrat Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesinin başladığı bildirildi.
     TOKİ ile konut karşılığı uzlaşma sağlayamayan vatandaşların kamulaştırma davalarının sonuçlandırılması ve ihaledeki bürokratik işlemlerin tamamlanmasının ardından Nisan sonunda bölgenin ilgili müteahhide boş olarak teslim edilebilecek aşamaya geleceğinin öngörüldüğü ifade edilen açıklamada, konut tahliyesinde sıkıntı yaşanmaması için bugün itibariyle evlerini boşaltan vatandaşlara 400 lira kira yardımı yapılmasının kararlaştırıldığı kaydedildi.
     Rize Belediyesi ile TOKİ arasında imzalanan ek protokole istinaden vatandaşın kira bedelinin 200 lirasını Rize Belediyesi ve 200 lirasını TOKİ tarafından toplam 400 lira olarak karşılanacağı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     Yaza kadar süreceği düşünülen bu süreçte vatandaşa ait fiili iskan halinde kabul edilen konutların su, elektrik, telefon, emlak borçlarını kapatarak Kentsel Dönüşüm Bilgilendirme Ofisinde Rize Belediyesi tarafından görevlendirilen ekiplere teslim etmeleri gerekiyor. Vatandaşın kira yardımı ve evini boş olarak teslim ettiği tarihten yeni konutuna geçene kadar sürede banka hesap numarasına yatırılacak. Protokol gereği boşaltılan evler Rize Belediyesi teknik yıkım ekipleriyle yıkılacağından hızlı ve sağlıklı çalışmanın devam edebilmesi için vatandaşlarımızın duyarlı davranıp görevli ekiplere yardımcı olmaları gerekiyor.
    
     Muhabir: Fikret Delal
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Rizede Kentsel Dönüşüm çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER