Rize Belediyesinden kurban pazarı hazırlıkları

Rize Belediyesinden kurban pazarı hazırlıkları


RİZE (A.A) - Rize Belediyesinin, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla kurban pazarı hazırlıklarına başladığı bildirildi.
     Belediye Başkanı Halil Bakırcı, yaptığı yazılı açıklamada, İslampaşa Mahallesi Taşlıdere Çay Fabrikası yanında bulunan tır parkı ve çevresindeki yaklaşık 35 dönümlük kısma kurban satış yeri kuracaklarını belirtti.
     Kurban satış yerinde altyapı, şebeke suyu, aydınlatma, duş ve lavabo gibi ihtiyaçları kurban sahiplerinin isteği doğrultusunda sürdüreceklerini ifade eder Bakırcı, kurban sahasında kesim yeri düzenlemesinin de yapılacağını kaydetti.
     Bakırcı, taleplerin artması doğrultusunda çadır sayılarında da artışa gidebileceklerini belirterek, alan üzerinde hayvan indirme ve yükleme rampası düzenlemesinin yapılacağını, çevre kirliliğinin önlenmesi amacıyla alana çöp bidonlarının yerleştirileceğini, hayvan gübrelerinin toplanacağı bir alan oluşturulacağını ve yeme içme ihtiyaçlarını karşılamak üzere kurban satış sahasında çay ocağı ve lokanta yeri oluşturacağını ifade etti.
     Kurbanlık olmayan hayvanların pazara sokulmayacağını da vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Hamileliği belli bir orana gelen hayvanları ultrason cihazında kontrol ettirerek bu hayvanların satışını da durduracağız. Kaçak sokulan hayvanları sık sık görevli personel tarafından takip edilecek, bu hayvanların sahiplerine ağır cezai işlem uygulayacağız. Hiçbir hayvan sahibine cezai işlem uygulamaktan yana değiliz ancak kurban olmayan hayvanların da pazara getirilmemesi noktasında hayvan sahiplerinin duyarlı davranmasını istiyoruz.
     Bakırcı, kurbanlık satışı yapacak vatandaşların satış yeri almaları için başvurularının alınmaya başlandığını bildirdi.
    
     Muhabir: Serhat Çağdaş
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Rize Belediyesinden kurban pazarı hazırlıkları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER