Rize Milli Eğitim Müdürü Yıldırım: Merkez

Rize Milli Eğitim Müdürü Yıldırım: Merkez ve ilçe merkezlerinde yaklaşık 250 dersliğe ihtiyacımız var


RİZE (A.A) - Rize Milli Eğitim Müdürü Saffet Yıldırım, merkez ilçe ve ilçe merkezlerinde yaklaşık 250 dersliğe ihtiyaç duyulduğunu söyledi.
     Yıldırım, Müstakil Sanayici ve İşadamları (MÜSİAD) Rize Şubesi tarafından düzenlenen, Müstakil Düşünceler Toplantısına katılarak, Rizedeki eğitim çalışmaları hakkında bilgi verdi.
     Örgün eğitimde 64 bin ve yaygın eğitimde 6 bin olmak üzere yaklaşık 70 bin öğrenci bulunduğunu ve öğrencilere 226 okulda 5 bin öğretmen tarafından eğitim verildiğini belirten Yıldırım, Öğrencilerin daha rahat eğitim alabilmeleri için son 10 yılda yaklaşık bin 200 adet derslik yapıldı. Bunun yarısı hayırseverler tarafından yaptırıldı dedi.
     Yıldırım, hayırsever desteği ve fiziki durum olarak Türkiyede en iyiler arasında olduklarını ifade ederek, Ancak kışın köylerde yaşayan kişilerin şehirlere inmesiyle bazı köy okulları kapatıldı. Bu durum merkezdeki derslik ihtiyacını doğurdu. Merkez ve ilçe merkezlerinde yaklaşık 250 dersliğe ihtiyacımız var diye konuştu.
     Derslik başına öğrenci sayısının Türkiye ortalamasının altında olduğunu vurgulayan Yıldırım, şöyle devam etti:
     Türkiyede derslik başına düşen öğrenci sayısı ortalama 32 iken bu rakam Rizede 19dur. İyi bir ortalama. Fakat şehir merkezindeki derslik başına düşen öğrenci sayısı 30, yüksek bir rakam. Bu da merkezdeki derslik ihtiyacını gösteriyor. Hayırseverler kendi mahalle veya köylerinde yetersiz öğrenci sayısı varsa, yapacakları dersliği il merkezinde değerlendirsin. Henüz spor salonu bulunmayan Güzel Sanatlar ve Spor Lisesine spor salonu, konferans salonu bulunmayan Sosyal Bilimler Lisesine konferans salonu yapılacak. Kısa sürede bu iki okuldaki fiziki eksiklikler giderilecek.
    
     Muhabir: Muhittin Sandıkçı
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Rize Milli Eğitim Müdürü Yıldırım: Merkez Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER