Rize Müftüsü Yusuf Doğan:Ramazan ayı iyilikleri

Rize Müftüsü Yusuf Doğan:Ramazan ayı iyilikleri artırma ve tövbe ayıdır


RİZE (A.A) - Rize Müftüsü Yusuf Doğan, Ramazan ayının iyilikleri artırma ve tövbe ayı olduğunu belirtti.
     Doğan, yaptığı yazılı açıklamada, Müftülük olarak hazırladıkları el broşürlerinde Ramazan ayının önemini anlattıklarını bildirdi.
     Broşürlerde, Ramazan ayıyla ve oruçla ilgili sure ve ayetlerin yer aldığını ifade eden Doğan, el broşürlerini camilerde cuma namazı sonrası cemaate dağıttıklarını vurguladı.
     Ramazan ayı boyunca nerede bir insan varsa, oraya din hizmetlerini ulaştırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Doğan, şunları kaydetti:
     Ramazan oruç ayıdır. Melekler hep oruçludur. Demek ki oruç, insanı meleğe yaklaştıran bir güç var. Ramazan aynı zamanda Kuran ayıdır. Kuran bu ayda indirilmiştir ve Allahın insanlığa armağan ettiği, büyük bir medeniyetin ulu kitabıdır. Ramazan, namaz ayıdır. Teravih namazı bu aya ait bir ibadettir. Müminin miracı olan namaz, Ramazan ayında daha bir anlamlıdır. Oruçla namaz arasında büyük bir yakınlık vardır. Ramazan, iyilik ayıdır. İhtiyaç sahiplerine yardımlar bu ayda daha fazla yapılır. Ramazan, tövbe ayıdır. Kendinden uzaklaşan insanın kendine dönüşü, kendine gelişi, kendini buluşudur. Tövbe, kötülükten iyiliğe, şerden hayra, hatadan doğruya, günahtan sevaba, isyandan itaate, şeytandan Allaha dönmek demektir.
    
     Muhabir: Serhat Çağdaş
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Rize Müftüsü Yusuf Doğan:Ramazan ayı iyilikleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER