Rize Sağlık Müdürü Tepe:

Rize Sağlık Müdürü Tepe: Diyalize giren hastalar verilen diyetlere uymuyor


RİZE (A.A) - Sağlık İl Müdürü Mustafa Tepe, diyalize giren hastaların verilen diyetlere uymadığını söyledi.
     Tepe, Sağlık İl Müdürlüğü Toplantı Salonunda Diyaliz hastalarını yaşadığı sorunlar konulu toplantıda diyaliz sorumlu hekim ve hemşireleri ile bir araya geldi.
     Rizede 362 diyaliz hastası bulunduğunu ifade eden Tepe, Diyalize giren hastalara telefonla tek tek ulaşılarak diyalize gidip giderken ve diyaliz aşamasında yaşadıkları sorunları soruyoruz. Hastalarımızın sorun ve önerilerini kendilerinden veya yakınlarından öğreniyoruz. Veriler eşliğinde sorumlu hekim ve hemşirelerimiz ile çözüm yolları arıyoruz dedi.
     Tespit edilen problemlerin başında hastaların dikkatsizliğinin geldiğini vurgulayan Tepe, Hastalar sürekli diyalize girmeleri nedeniyle psikolojik desteğe ihtiyaç duyuyor. Diyalize giren hastalar verilen diyetlere uymuyor. Bu problemler doğrultusunda diyalize giren hastalara eğitim hemşireleri tarafından diyet eğitimi verilmesine, diyalize girme aşamasında psikolog tarafından psikolojik destek verilmesine karar verdik. Ayrıca ulaşım sıkıntısı yaşayan bazı hastalarımız için ise Sosyal Güvenlik Kurumu ve diğer ilgili kurumlar ile koordinasyon sağlanarak ortak çözüm yolları üretilmesine karar verdik diye konuştu.
     Tepe, il genelinde toplam 98 diyaliz cihazı ile 362 hastaya hizmet verildiğine ve bu hastaların yüzde 55inin hastane servisleri tarafından, yüzde 23ünün kendi imkanları ile diğer hastaların ise özel otomobiller ile diyaliz merkezlerine ulaştığını kaydetti.
    
     Muhabir:Salih Yıldırım
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Rize Sağlık Müdürü Tepe: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER