Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı

Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ofluoğlu: Rizede kurulan Organize Sanayi Bölgesi için havaalanı bir ihtiyaçtır


RİZE (A.A) - Rize Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) Başkanı Ömer Faruk Ofluoğlu, Rizede kurulan Organize Sanayi Bölgesi için havaalanının bir ihtiyaç olduğunu ifade etti.
     Ofluoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Rizenin dünyada eşine az rastlanacak güzelliği bir arada barındıran il olmasına rağmen ulaşım koşulları nedeniyle turist ziyaretleri ve iş adamlarının yatırımlarından yoksun kaldığını belirtti.
     Hiçbir iş adamı veya gelir düzeyi yüksek turistin havaalanı olmayan ile gelmediğini savunan Ofluoğlu, şöyle devam etti:
     Bu nedenle ilimizde kurulan Organize Sanayi Bölgesi için havaalanı bir ihtiyaçtır. Organize Sanayi Bölgesinin kurulması iş hacmini ve havaalanı yapılması ise yatırımı artıracaktır. Havaalanı artık Rize için olmazsa olmazlardandır.
     Rizede yapılacak havaalanının Türkiye sıralamasında ilk 15e gireceğini ifade eden Ofluoğlu, şunları kaydetti:
     Her mevsimi ayrı güzel ve turizm potansiyeli olan ilimizde doğal güzellilerin yanı sıra kış sporlarına uygun alanların olması ileriki yıllarda havaalanının eksikliğini daha da ortaya çıkaracaktır. Yurt dışından kış turizmi için gelen talepleri göze önünde bulundurursak bu ülkemiz için de turizm gelir kaybı olacaktır. İlimizde yapılmasını istediğimiz ve ulaşımda lokomotif görevi üstlenecek havaalanı kentimizde turizm ve ticaret hacmini büyütecek, bundan da herkes kazançlı çıkacaktır. Rizenin havaalanı konusunda gerekli tüm şartları taşıdığını rahatlıkla ifade edebilirim.
    
     Muhabir: Fikret Delal
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER