Rize Yeşilaydan imza kampanyası

Rize Yeşilaydan imza kampanyası


RİZE (A.A) - Rize Yeşilay Temsilciliği, Sigara Üretimi İnsanlık Suçudur imza kampanyası başlattı.
     Rize Yeşilay Temsilcisi Bayram Ali Kavalcı, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiyede sigaranın neden olduğu çeşitli hastalıklardan dolayı yılda yaklaşık 120 bin insanın öldüğünü, binlerce insanın yaşam kalitesinin düştüğünü ifade etti.
     Sigara üreticilerinin insanlık suçu işlediğini savunan Kavalcı, şöyle devam etti:
     Türkiye genelinde Yeşilay tarafından Sigara Üretimi İnsanlık Suçudur diyerek imza kampanyası başlatıldı. Rizede de imza kampanyası vatandaşlarımızın büyük ilgisiyle sürmektedir. İlk günde yaklaşık bin imza topladık. İmza kampanyasını caddelerde açtığımız stant, özel ve tüzel kuruluşlarda, sivil toplum örgütlerinde gönüllü arkadaşların katkılarıyla devam ediyoruz. Topladığımız imzaları genel merkeze göndereceğiz.
     İmza kampanyasına sigara içen insanların da yoğun şekilde katıldığını ifade eden Kavalcı, şunları kaydetti:
     Sigara kullanıcıları sigara işkencesinden kurtulmak için destek istemektedir. Sigaranın topluma ve çevreye verdiği zararı gören insanlar, büyük bir umutla başlattığımız imza kampanyasına destek veriyor. Umarım yaptığımız bu çalışma, tıpkı diğer çalışmalarımız gibi kısa sürede sonuç verir. Sürdürdüğümüz imza kampanyası, ileride sigara üretiminin yasaklanması için bir başlangıç olacaktır.
    
     Muhabir: Muhittin Sandıkçı
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Rize Yeşilaydan imza kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER