Romanyalı öğrenciler hamur açıp gözleme pişirdi

Romanyalı öğrenciler hamur açıp gözleme pişirdi -AB Projesi kapsamında Yozgata gelen Romanyalı öğrenciler, hamur açıp gözleme yaptı


YOZGAT (A.A) - Yozgat Lisesinin hazırladığı AB Projesi kapsamında Romanyadan gelen öğrenciler, hamur açıp gözleme pişirdi.
     Yozgat Lisesi proje ekibi tarafından hazırlanan ve AB fonlarından desteklenen Sağlıklı kal dışarıda oyna projesi kapsamında Romanyadan 12 öğrenci ve 2 öğretmen Yozgata geldi.
     Yozgat Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri tarafından ağırlanan öğrenciler ilin tarihi ve turistik merkezlerini gezdi.
     Bir işletmede hamur açıp gözleme pişiren konuk öğrenciler, gözlemenin çok lezzetli olduğunu söyledi.
     İşletme sahibi Nuri Tinel, Romanyadan geçen yıl da öğrencilerin geldiğini hatırlatarak, Misafirlere yöresel yemeklerimizi tanıtmaya çalışıyoruz. Öğrencilerden biri geçen yıl da buraya gelmişti. Bu yıl da arkadaşlarıyla birlikte kendisini burada görmekten memnun olduk dedi.
     Yozgat Lisesi öğretmenlerinden proje sorumlusu Sadettin Güçlü, AB Gençlik Programları Gençlik Değişimleri Projesi kapsamında hazırladıkları proje kapsamında Romanyalı öğrencileri misafir ettiklerini belirtti.
     Yöresel yemekleri tanıtmak için konuk öğrencileri gözleme salonuna götürdüklerini ifade eden Güçlü, şöyle konuştu:
     Proje kapsamında Romanyadan 12 öğrenci ve 2 öğretmen ilimize geldi. Bazı tarihi ve turistik merkezlerini gezdirdiğimiz öğrencileri gözleme salonuna getirdik. Öğrenciler, gözleme yapmayı da denedi. Hamur açıp gözleme pişirdiler. Misafirlerimizi ilimizde en iyi şekilde ağırlayıp Türk kültürünü tanıtmak istiyoruz diye konuştu.
     (ÖG-TEV-İÇR-RİN)
<< Önceki Haber Romanyalı öğrenciler hamur açıp gözleme pişirdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER