Rota Turizm ve Dış Ticaret AŞ.

Rota Turizm ve Dış Ticaret AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Levend: -Sinoplu sektör ve STK temsilcileri olarak atıl olan Sinop Limanının aktif hale getirilmesini istiyoruz


SİNOP (A.A) - Rota Turizm ve Dış Ticaret AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Levend, Sinoplu sektör ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri olarak atıl durumda bulunan Sinop Limanının aktif hale getirilmesini istediklerini söyledi.
     Levend, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karadenizin tek doğal limanına sahip Sinopta bulunan mevcut iskeleye mayıs-ekim ayları arasında 10-12 adet kruvaziyer yolcu gemisi yanaştığını söyledi.
     Ro-ro gemileri kapak açma rampalarına da sahip olmasına rağmen ne yazık ki kargo gemileri limanımıza hiç gelmemektedir diyen Levend, şunları kaydetti:
     Akdeniz illerini Sinopa bağlayan yollar tamamlandı. Bu durumda aynı güzergahtan Çorum üzerinden Samsuna gelen narenciye araçları aynı mesafe olan Sinop Limanına da rahatlıkla gelebileceklerdir. Karadenizde Hopa Limanından Karadeniz Ereğli Limanına kadar tüm limanlarda gemilerin doluluk oranının oldukça yüksek olmasına rağmen Karadenizin tek doğal limanına sahip limanımızın atıl vaziyette beklemesi il ekonomisine katkısının bulunmaması bizleri son derece üzmektedir.
     Samsun Limanında 1995 yılında gerçekleşen grev yüzünden yolları iyi olmadığı halde Sinop Limanından çalışan ro-ro gemileri ile gelen ve giden günlük 150 adet tırın Sinop ekonomisine büyük katkı sağladığını, grev sonrası tekrar taşımaların Samsundan yapılması üzerine Sinop esnafının bu gemilerin hiç olmazsa bir kısmının Sinop Limanından çalışması için ilgili kurumlara müracaatta bulunduklarını hatırlatan Levend, şöyle devam etti:
     Oldukça yoğun olan Samsun Limanından Rusya limanlarına 20 adet ro-ro gemisi ve Zonguldak Limanından da Ukraynaya 8-10 ro-ro gemisi narenciye ürünleri taşımaktadır. Rusya ve Ukrayna limanlarına en yakın konumda olan Sinop Limanından narenciye ürünleri taşıyan rO-rO gemilerinden bir kaçının, yol sorununu halletmiş olan Sinop Limanından çalışması il ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır. Biz Sinoplu sektör ve STK temsilcileri olarak atıl olan Sinop Limanının aktif hale getirilmesini istiyoruz. İlgili bakanlıktan bizlere yardımcı olmalarını ve acil katkı sağlamalarını rica ediyoruz.
    
     Muhabir: Halit Gümüş
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Rota Turizm ve Dış Ticaret AŞ. Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER