Rotterdam Belediye Başkanı Aboutaleb, Kayseride:

Rotterdam Belediye Başkanı Aboutaleb, Kayseride: -Avrupanın, Türkiyenin ekonomik ve politik gücünü hafife aldığının farkındayım. Bizim tahmin ettiğimizden çok ileride ekonomik ve politik güce sahip bir Türkiye var (Fotoğra


KAYSERİ (A.A) - Hollandanın Rotterdam kentinin belediye başkanı Ahmed Aboutaleb, Avrupanın, Türkiyenin ekonomik ve politik gücünü hafife aldığının farkındayım. Bizim tahmin ettiğimizden çok çok ileride ekonomik ve politik güce sahip bir Türkiye var dedi.
     Aboutaleb, Kayseri Valisi Şerif Yılmazı ziyaretinde, Rotterdamda önemli bölümü Kayserili olan çok sayıda Türk yaşadığını söyledi.
     Aboutaleb, Onların gözlerinin içine baktığımda, gittim, gördüm demeliyim. Onlara, Kayseriye gidip börek yediğimi söyleyeceğim. Cumhurbaşkanınız Abdullah Gülü, Hollanda ziyaretinde yakından tanıma imkanı buldum. Kayseriden geldiğini söyleyince mutlaka Kayseriye gitmem gerektiğini düşündüm dedi.
     Türkiyenin, Avrupadan göründüğünden daha güçlü bir ülke olduğunu vurgulayan Aboutaleb, şunları kaydetti:
     Avrupanın, Türkiyenin ekonomik ve politik gücünü hafife aldığının farkındayım. Bizim tahmin ettiğimizden çok çok ileride ekonomik ve politik güce sahip bir Türkiye var. Dünyada büyük bir ekonomik büyüme hacmine sahip. Politik gücünün de bunda etkisi olduğunu düşünüyorum. Bulunduğunuz coğrafi konum itibarıyla Arap ülkelerinin, Türkiyeyi örnek aldığını görebiliyoruz. Son 10 yılda attığınız adımları başka ülkelerin gerçekleştirebilmesi için çok daha fazla zamana ihtiyaçları var. Biz, küçük bir ülkenin küçük bir şehriyiz ama güçlü bir ekonomiye sahibiz. Türkiye ile ekonomik işbirliğimizi artırabileceğimizi düşünüyorum.
     Vali Şerif Yılmaz da bu tür ziyaretlerin ülkeler arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesine ve dünya barışına önemli katkı sunduğunu belirtti. Yılmaz, Aboutalebe el dokuması kilim hediye etti.
     Aboutaleb de liman kenti Rotterdamda suyun ayrı bir önem taşıdığını dile getirerek, Vali Yılmaza camdan yapılmış su damlası figürü takdim etti.
     Ahmed Aboutaleb, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Genel Sekreteri Dr. Mustafa Palancıoğlunu da ziyaret etti.
    
     Muhabir: Mustafa Yıldız
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Rotterdam Belediye Başkanı Aboutaleb, Kayseride: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER