Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinde hastalara

Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinde hastalara Sosyal Motivasyon


SAMSUN (A.A) - AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesince düzenlenen Sosyal Motivasyon Programına katıldı. Etkinlikte hastanede kalan hastalar, halaylar çekerek, oyunlar oynayarak stres attı.
     Hastane Başhekimi Dr. Osman Salışla görüşen Milletvekili Demir, daha sonra hastaneyi gezdi. Hastane bahçesinde düzenlenen ve Psikiyatri uzmanları, psikologlar, hemşireler, sosyal çalışmacılar ve öğretmenlerden oluşan bir ekiple yürütülen Sosyal Motivasyon etkinliğini izleyen Demir, organize edenlere teşekkür etti.
     Başhekim Salış, sağlığın bir bütün olarak fiziki, ruhi ve sosyal açıdan iyi olma hali olarak tanımlandığını belirterek, Bu nedenle ruh sağlığı iyi olmadan bir insanın sağlıklı olduğu söylenemez. Bu anlayış doğrultusunda psikososyal destek hizmetlerinin verilmesi, özgüvenlerini geliştirmeye yönelik çeşitli psikoterapi, resim, el sanatları, tarım gibi uğraş terapilerinin yapılması ve aynı zamanda ailelerinde eğitilmesi gibi fonksiyonlar yürütülmesi önemlidir. Bu amaçla hastalarımızın moral motivasyonların en üst seviyede tutmak amacıyla her yıl hastane bahçemizde hastalarımızla birlikte yerel sanatçılarımızın desteğiyle eğlence ve etkinlikler düzenlenmektedir dedi.
    
     Muhabir: Mustafa Çavuş
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinde hastalara Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER