Ruslar, Termali keşfetti

Ruslar, Termali keşfetti -Yalovanın kaplıca merkezine ziyarete gelen Rus turistlerin sayısı Arap turistleri yakaladı


YALOVA (A.A) - Yalovanın kaplıcalarıyla ünlü ilçesi Termalin son yıllarda Arap turistlerin yanı sıra Rus turistlerin de ilgisini çekmeye başladığı bildirildi.
     Termal Kaplıcaları İşletme Müdürü Levent Karanlık, gazetecilere yaptığı açıklamada, genellikle Orta Doğu ülkelerinden gelen turistlerin tercih ettiği Termalin son yıllarda Rus turistler tarafından da büyük ilgi gördüğünü söyledi.
     Karanlık, kaplıca tesislerinde bu yıl Ağustos ayı sonu itibariyle 21 bin 867 kişinin konakladığına değinirken bunların büyük bölümünün yerli turist olduğuna dikkat çekti. 16 bin 977 yerli turistin tesislerde konakladığını ifade eden Levent Karanlık, Yabancı turistler açısından ilk sırayı Arap turistler alıyor. Bu yıl şu ana kadar 1500 Arap turist tesislerimizden faydalandı. Ancak son dönemde Rus turistlerin sayısında artış var. Yıl içinde 1457 Rus turist de kaplıcalarımızı ziyaret etti dedi.
     Karanlık ayrıca, yapılan tanıtım çalışmaları ve tur organizasyonlarıyla Rus turist sayısının artacağına inandıklarını belirtti.
    
     - Kaplıca girişi yenilenecek -
    
     İşletme Müdürü Karanlık, kaplıca giriş kapsının doğal ortama uymadığı gerekçesi ile değiştirileceğini açıklayarak, Doğal yapıya uygun olması için ahşaptan yapılacak yeni giriş kapısında Kurşunlu Hamamının dış cephesini süsleyen kabartmalardaki antik su perisi ve 1911 yılında Romada yapılan kaplıcalar arası en şifalı su yarışmasında kazanılan altın madalyanın bir resmi de yer alacak diye konuştu.
    
     Muhabir: Nedim Güler / Tarık Üzgün
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Ruslar, Termali keşfetti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER